Zdravo, zenicki. Moze li nemoja da mi objasni kakvi se ispituvanja da napravam za da vidam dali moeto telo ne go prifakja embrionot. Imav 1 IVF neuspesno, nemav zreli JK , 2 ivf imav 1 JK 20 mm, embrionce so ubav kvalitet i ne uspea. Imam nisko AmH, 0.2. Go prasav doktorot dali ima potreba od dr iapituvanja, toj rece ne. Sepak ne sum mirna. Nekoja da me posovetuva, molam.
Истото го добив како одговор после едно неуспешно инвитро,дека не треба никакви други испитувања . Освен ниско АМХ (0.780) другите наоди ми се добри. Јас на своја рака почнав да одам по матичните за упати ,до сега само кариотип правев ама мислам дека нема да одам понатаму со испитувања. Одлучив да не влегувам во тој лавиринт за да не се загубам. Ќе го послушам докторот дека нема потреба и ќе си чекам да поминат шест месеци за да поднесам за втор ваучер.
Не можев да издржам а да не проверам… што и да е сакам да сум спремна. Денес ми е 12ти ден од трансфер(10ти ако се рачуна помалку поради 3 дневен ембрион. Немам многу надеж, утре пак ќе направам тест, а во сабота или понеделник ќе испитам бета.
Се надевам добро ќе заврши. Не сакам да се радувам предвреме, се плашам да не се разочарам ☺️ Фала на убавата мисла
Sum imala ovulacija ,ke gi odmrzmat i ke gi pocekame do 5 den zosto se zamrznati na 3 ti.Transfer za otprilika 5-6 dena. Od terapija utrogestan,kleksan i buskopan. Se nadevam ovoj pat ke imam sreka mili moi.
Драга, колку ти беше растојанието меѓу последниот трансфер и овој криотрансфер? Колку најмалку растојание е најпаметно да се направи?
Prvo invitro i prv transfer na svezi embrioni imav vo oktomvri sega prv pat na zamrznati koi mi se od toa invitro zamrznati.okolu 6 meseci nekade rastojanie imam,no jas taka odluciv togas doktorot mi kaza noemvri mozes da odmaras i dekemvri da pravis transfer ako e na priroden
После неуспешен трансфер дали одма ги прекинавте и клексаните? Ми беа препишани од трансфузиолог да почнам со нив 15 дена пред трансфер се до позитивен тест. Така и правев ама пошто имав негативна бета, прекинав со терапија целосно и воопшто не прашав дали и клексаните одма се прекинуваат или има некаква шема можеби?
Devojki, dali ako se pagja vikend denot za transfer ke se izvrsi istiot, ili cekat ponedelnik? I dali se smeta kako prv den na razvivanje na j.k togas koga e bila punkcijata ili toj den ne ese smeta?
Секогаш сум ги прекинувала со негативна бета. Додека одев во Плодност само декортинот ми било напоменато да го намалувам по шема додека во Систина и за декортинот немаат таква препорака.
Jas imav punkcija vcera, denes mi javija transfer utre ili Sabota. Znaci ako e utre toa mu doagja na 2 riot den taka? Neli treba 3 dnevni ili 5 dnevni embrioni?