Dali sabota ili nedela kese padne,transfer neodlozuvaat ic da nese sekiras,jas so prvoto invitro imav transfer vo nedela.A za jajce kletkite mislam deka posle 24 casa racunaat 1 den na oploduvanje jas moj primer imav punkcija ponedelnik a transfer cetvrtok na 3 dnevni embrioni.So sreka mila
Kako ti kazale taka,stom ti kazale deka utre vo 9 keti kazat koga ke bide togas kesi pocekas dase javat,sekoj den se javuvaat nese sekiraj nema da zgresis nisto.Ako tie maka i te maci pisi i pak na sestrata Sms poraka koga ke vidi keti odgovori odma.Nikako bockanje na svoja raka dodeka neti potvrdat i javat.Pisi i poraka sega na sestrata seuste e na rabota i kesi bides mirna i ti. Inace vrakat i embrioni na 2 den i na 3 den i na 5 den da nese sekiras.I jas sega koga pravev invitro sestrata koja me bockase vo sala ja prasav i mi kaza sve zavisi kako se razvivaat embrionite vrakat i na 2,3,5 den ama toa odlucuva doktorot so embriolozite,so sreka mila
Ti blagodaram mila. I pisav, i se javiv no nemam odg. pa zatoa ovde resiv pak da si prasam. Mene mi e da ne e docna za inekcijata, da nd treba vo odredeno vreme da ja stavam zaradi toa. Inaku i vo apteki gi nema pa moram i od klinika da gi nabavam
Offf za prolutex znam deka jas ja zimav vo sistina inace po drugi apteki samo ja imaa vo aptekata kaj Silbo mislam dona farm se
Кратка и блага анестезија е, не е ништо страшно. Јас имав вчера без анестезија на три фоликули кои беа повторно празни , небеше воопшто болно, нешто како земање брис за папа тест...со среќа и со лесно
Да, во вена е анестезијата, ништо страшно, не се плаши Од вчерашното искуство мислам дека и 10 фоликули да имам ќе издржам без анестезија.
Обично ден пред тоа кажуваат за трансфер. Инаку како би знаела ден пред тоа кога е. Можеш и на ембриологот да и се јавиш да ја прашаш дали да ставиш или не. А и да ја ставиш од кога ќе ти се јават утре во случај да си утре за трансфер мислам нема да згрешиш.
Се се издржува верувај, само биди позитивна и се ќе е добро. Јас дури и со докторите муабет си правев , се смеевме. Ти посакувам успех и со леснотија
Да, да, воопшто не боли, како хсг, некое штипкање само. И јас си правев муабет со докторот, па смешки нешто кажуваше, да не мислам на тоа. А пред тоа гледам нешто спремаат и ги гледам, таа едната ми велеше "не гледај, ќе помислиш кој знае што ќе ти правиме", а јас им кажав дека сакам без анестезија, не знам зошто ми е страв од анестезија отколку од болка, и на тоа ми кажаа докторот ќе одлучел. Кога ме виде и кажа без анестезија, се израдував.
Кај мене ја пуштија едната сестра да ме држи за рака, за поддршка и и се смееа дека цел ден за раце држела пациентки, маж и којзнајт шо ќе помисли дека мн топла ќе и била раката Малку оффтопик, да се опуштиме
Jas dosega sskogas imam so anestezija. Nemav poim deka moze i bez. Vo raka, venska e i ne custvuvas nikakva bolka. Kratkotrajna, se budis za 15 minuti. Ne e nisto vo sporedba so toa sto go mineme toj dolg pat i proces do iscrpuvanje psihicki, finansiski i fizicki. Ne se plasi, ajde neka ti izvadat j.k, a potoa se ke si dojde na mesto.
Јас нешто се сецнав со ногата, и докторот им велеше "еее ќе избега", овие "ааа врзана е каде ќе бега", прават смешки да се опуштиме.