Sakam da ve prasam za iskustvo vo odnos na modricive sto izlagaat so potkoznovo bockanje vo stomak. Se pravat pa gi nema dali koristite nekoja krema nekoj mi spomna liaton.. iskustvo da spodelite...
Jas od Negotino gi nababiv preku net.Doktorot mi go dade brojotbi stranata. 2.620 so dostava plativ ... od 25 mg, posto nrmase od 50 sekoj den piev po 4. Dali vi imat kazeno posle punkcija da gi piete. Jas pred nekoj den si prasav i rekoa stop zatoa sto tie se samo za da stvorat j.k poveke. Vie prodolzivte da gi piete?
Ај те молам објасни ми зошто го испутуваше никој не ми спомна но на моја рака би сакала да испитам, можеби ке е од помош
Jas otidov so drugo za ispituvanje nesto znam deka bese 6000 den so participacija i jas otidov na svoja raka dago ispitam nemi teknuva dame ubies sega vo momentov.I vo barakata koga otidov mi kazaa da odam dase konsultiram so doktor otidov se kaciv gore na 3 kat,mlad doktor mnogu strucen mi objasni deka toa ispituvanje bilo mnogu skapo i deka nedoprinelo mnogu vo rezutatot za uspeh za ifv.Mi kaza deka e podobro da proveram Nk Cells kletki ubijci koi pri transfer go napagaat embrionot i go otfrlaat kako strano telo.I taka mi napisa pozadi na upatot za da ispitam toa i posle se vrativ vo barakata nazad i me bocnaa i rezultatite mi bea gotovi za dve nedeli.Koga gi zemav rezultatite i od kariotip zaedno i otidov kaj istitot doktor migi vide sve bese vo red sto bese najbitno.
Се спремам за трансфер и сакам да испитам се што има несакам пак да се мачам со психата после, подобро се да имам пред трансфер документација Фала ти
Од 50 беа 3.000 и достава 120. Од iHerb од 25 се 700 и нешто, немаше од 50, ама овие други се членката што прашува за нив. Мене докторот не ми ги прекина и после пункција, и сега ги пијам. Одмарав месец-месец ипол од сите сумплименти, па пак почнав, така ми кажаа ако сакам да одморам. Кога го прашав докторот за влакнетост, ми кажа немало врска тоа, ако се случи такво нешто ќе ми ги прекинал, не приметувам сега такво нешто. Пред тоа кога ги пиев се исфрлив на грбот, не знам дали беше од нив, сега немам ништо. И после пункција во извештајот ми ги пишува дхеа со другите сумплементи. За повеќе јк тешко, можеби за поквалитетни.
За поквалитетни јајце клетки се , тоа што е останато да е поквалитетно, да не се антрални фоликули. Мене ми рече минимум три месеци да се пијат треба ама ако се исфрлиш со бубулици да ги прекинеш.
Ama neli veke posle punkcija imamd izvadeno j.k. Dnea se proteini. A i da bideme realni malku se jaki. Jas ja prasav sestrata, tas go prasa dr i toj rekol da gi prekinam, e sega zosto ne znam?
Jas gi stsvuv vo ramo, i toa e potkozno neli? Isto kako kleksanite sega namesto vo stomak vo ramo gi stavam posto sum pomodrena malku.
Јас ги пијам. Имаше членка пишуваше дека се пиеле 3 месеци па се прекинувале. Јас се спремам за втор ваучер, и додека соберам документи, чекам да поминат и 6 месеци, сакам да ги пијам 3 месеци. Штом така ти кажал докторот, послушај го.
Dali posle neuspeshno ivf ste proverile hormoni , e2 mi e 500 AND isto nad granica, LH i FSH niski. Kolku meseci treba da pominat za da se sredat ? Transferot bese so zamrznati i piev estrofem nekoi 20 dena i povekje.