И јас така планирам, сега да се одморам еден месец и нешто па да почнам со суплементи и да спремам документи за второ ивф...па ќе видиме шо ќе е како ќе е..
Pametno,i jas pred ova invitro sakav podetalni ispituvanja da napravam,da nese trujam so hormoni za dzabe
ako zborime za Prolutex inekcija,tie se stavaat vo stomak potkozno.Mi kazaa isto kako kleksan regija i pravo iglata.Neli ti objasna sestrata deka vo stomak se bockaat
neti treba Dhea sega,i jas gi prekinav Dhea uste pred da pocnam so stimulacii,prekini gi i ti.Jas koga mu kazav na doktorot mi rece dobro e sto si gi prekinala,mene migi kaci site maski hormoni.Dobro e sto na vreme gi prekinav sama.
Ok e i vo ramo , i proluteks i kleksan se bockaat potkozno( supkutano) moze o vo stomak i vo ramo ne e greska
Denes bev na transver i pak prasav, se isto bilo dali e vo stomak ili ramo. I na 2 te mesta bio potkozno. Duri veli podobro edna od niv tamo edna vo stomak za da ne mi otece cel stomak.
Devojki, dali namesto plolutex nekoja od vas se bockala progesteron depo. Eve jas imam ili po 2 prolutexsa dnevno ili 1 na 4 dena progesteron. Prasav sestra, taa mi kaza deka se ist sostav i za ista namena, ama spored cenata deka prolutexsot e malku po cist i zatoa e poskap. E sega dilema kako ako e pocist od nego 2 na den, a od progesternot 1 na 4 dena. Progesyeron cini 93 den, a prolutex 560 edna. Vie so koja imate poveke iskustvo,i koja vi e preporacena da se bockate?
Здраво девојки денес ми правеа пункција и ми дадоа и терапија пролутекс, клексани, утрогестан, бускопан, бруфен, доксициклин и декортин. Што јадевте/пиевте денот на пункцијата?
Mene mi rekoa samo da bide poleka hrana, inaku ne si ogranicena na nisto. Denes imav transfer i mi rekoa sega poveke proteini da jadam, tecnosti da pijam se do denot za test. Buskopanot za sto go davaat, doksiciklin za sto e?
Mojata terapija posle.punkcija e: Maca×2, Q10x2, decortin po pola utro i vecer, folna, b12, vit D x2, cardiopirin na 12 casa, klelsan, prolutex ×2 na den, premama, biofemin 2×1, estrofem 3×2, profertil 1+1, vaginslen gel krinon. Ti kaj koj dr si?
@praski4e како помина на пункцијата? Лесна храна само, ама и не се оптеретувај премногу, нека поминат неколку саати само. @Radost i ocaj ајде со лесно мила и со успех, да се вгнездат и останат таму 9 месеци, да фалиш меше Ремедика мене пред години за првото инвитро уште, долг процес бев тогаш , ми препорачаа протеинска исхрана од самиот почеток, добри се протеините за целиот овој процес. Од која фирма ви се мака ,вит Д,Е?
Мене па и за време на стимулации и после пункција ми ги препиша. И после втората пункција за два месеци, ама тогаш бев на природен, баш кога одев на фоликулометрија, го прашав за влакнетост, ми кажа ако има такво нешто ќе ми ги прекинел. Јас одмарав месец-месец ипол од сумплементи, сега почнав пак да пијам, се спремам за втор ваучер. Сега во мисла сум дали да ги пијам.
So sreka i so lesno do pozitiven tes.Sega odmaraj ovie denovi pusti si nesto za smeenje i gali mese.Ti posakuvam visoka beta