Јас првото Ивф се буцкав со Клексан Јас така бев кога го правев првото инвитро во New Born.А сега една рака витамини само пијам и плус Кардиопирин и Декортин пола
Da radi mutacii primam,15 dena pred embrio transfer po 1 kleksan posle embrio transfer po 2 kleksani dnevno
Zenski na 26 mart prestanav so terapija na 28 mi dojde... vcera imav kontrola i cekajki vo klinika mene pak mi dojde... na pregledot folekuli 3 so 21cm.... mene stvarno ne mi e jasno kako so stimulacija so podrska inekcii izvadija 2 so 18 cm a sega bes nisto mene 21 i toa 3 i duri porano mi dojde... pocnuvam da mislam deka totalno se se utnale so brojenje,smetanje i punkcii...mi napravi pap test... sleden ciklus odam na ispituvanje et,dhea,amh,progesteron,prolaktin,fsh,tsh se.... jas sum so milion prasalnici ama iskreno.... Na cela maka stomav uste mi modar od inekciite... off maki moji koga ke prestanete
Кажи колку е нестварно. Со бемфоли, цетротиде имав 5, до 17 стигнаа а само со 5 таблети Кломифен три фоликули од кој две 19ки. Ама можеби терапијата си држи од инвитрото, си делува уште некој месец.. Затоа и 6 месеци имаме размах.
Mene doktorot mi kaza deka inekciite sto gi primame imaat prodolzeno dejstvo, i poslem neuspesnoto invitro narednite nekolku meseci bi trebalo da se najplodni. Ti ako imas otideno na doktor i ako vo toj moment ti kazale deka imas 3 folikuli po 21cm i vo toj moment i krv ti protekla toa mila moja ne e dobieno, tuku ti bas vo toj moment imas ovulacija. Da si bidete aktivni, ti posakuvam srekja.
Devojki borci. Vaka: se bockam so prolutex 2x1, ama nikade vo apteka gi nema, sekade se deficit. Dali ako prodolzam so progesteron depo po 1 na 4 dena mi pisuva ke zgresam. Vo izvestajot pisuva ili prolutex ili progesteron jas odlucuvam. Ama dali smeam da gi prekinam ednite pa pocnam so dr. Posto nikade gi nema na zaliha???
Сигурно не е грешка ама консултирај се со докторот или сестра нека ти каже да ти потврди за да не се мислиш и оптеретуваш дополнително
Nema da napravis greska.I mene mi pisuva isto vo izvestajot.Ako imas po kogo da naracas od Grcija se 47evra 7sisenca.Ako ne buckaj se so drugite nisto strasno.Jas sestrata ja prasav mi rece bez problem ako ne mozes da najdes prolutex buckaj se so progesteron.
Мене уште не ми е јасно како 15 дена пред ет клексани кога не се знае кога и дали ќе има ет, може и да се одложи, и мене Јани ми препиша 15 дена пред ет, ама ете не стигнав, не се ни боцкав со клексани.
Незнам дали кај тебе во извештајот пишува Пролутекс е цела инекција во стомак,(а Прогестерон е пола инекција и на 4дена во бут).
Jas bev prvo kaj Jani,i on mi prepisa takva terapija,pocnav so kleksan zaedno so stimulaciite.Lazarevski go primeni toa sto Jani go prepisa,i se drzi na mislenje na transfuziolog.Pa ako veke ti prepisal Jani kleksani si trebala dase bockas 15 dena pred embriotransfer,zosto nesi se bockala
Pa ti si trebala damu kazes na Ivanovski izvestaj od transfuziolog.Jas so izvestajot od Jani mugo pokazav na Lazarevski samo sto tamu imase pisano i aspirin sekoj 3 den,kaza za aspirin ne ke napravi krvarenje dase konsultiram so jani dali posle transfer da vklucime dva kleksani i taka i bese.Si trebala damu kazes na doktorot sega vbeke dzabe zborime otako pominalo.Terapija se dava a dali ke stignes do transfer ili ne toa nikoj nego znae, i ako nema transfer se prekinuva terapija.Transfuziologot spored hemostaza i mutacii ja dava taa terapija sepak se raboti za krvta,a na embrionot mu treba cista krv a ne gusta i zgrutcena krv.Od samite stimulacii se kacuvaat ddimerite i se zgusnuva krvta.Zatoa e tuka transfuziolog toa e negov domen