Nemam poim, si kupiv i progesteron ds si imam za rezerva. Ete taka pisuva od denot na et prulutex 2x1 ili progesteron depo 1 na 4 dena. A dali e pola progesteronot i kade se stava ne znam mils,zatoa i pisav ovde
Се му однесов, и баш и извештајот од мутации, и од Јани го виде, место Аспирин ми препиша кардиопирин, мака, метил фолат, метилиран б12, коензим, дхеа, витамин Д и Е, Профертил, ПреМама, и други сумплементи.
I jas imav ista terapija od Jani, 15 dena pred transfer da se pocne so kleksani. No koga mu spomnav na Ivanovski kaza nikako sega pred punkcija da ne se bockam zosto mozelo da sozdade krvarenje. I taka i napraviv. Posle punkcijata pocnav da se bockam.
Кај тебе е 2×1Пролутекс,а Прогестерон ти е 1 на 4дена. Кај мене е Пролутекс 1×1(прогестерон 1/2на 4дена).Како ти пишува во извештајот така ќе се боцкаш.
Јас неколку дена пред трансфер убаво се разболев, со висока температура и со се по ред и до трансфер ми остана само кашлањето, направив трансфер и сеа уште си кашлам како дедо стар и си одмарам и си чекам резултати не знам дали ќе влијае негативно, не знам дали ќе биде тоа причината за неуспех, ама секој ден си викам, па природно остануваат бремени и не ни знаат дека се болни и бремени, во моментов така требало да биде и може се случило за да вложиме екстра позитивна енергија за да успее се надевам на позитивни тестови и кај двете и на брзо опоравување од кашлањево
Fala ti na odg. Mila ... znaci prolutex imam i za ponedelnik. Znaci posle od kogs mi se pagja da pocnam so progesteronot. Od vtornik li, pa posle vo petok ili. Kako da gi smetam potocno? Pls odg.
Jas den pred da pocnam so terapija imav 38 tt, gadenje, povrakanje, kaslanje, kivsnje i sl. Se javiv ma dr. Mi rece toa ne smeta na procesot osven jas ako ne se custvuvam dobro pa da odlozime za sledniot mesec. Resiv da ja pocnam terapija. Eve sega isto sum vo iscekuvanje na rez.
Od vtornik se bockas progesteron depo i posle na sekoj cetiri dena pak.Pak naj ubavo da si ja prasas sestrata cetvrta den dali se broi i denot koga si bucnat.Jas oti so prolutex se buckam i koga prasav ako snemam prolutex dali od narednata den da se bucnam porgesteron depo ona mi rece da i posle na 4 dena.Taka znam taka i ti prenesuvam mila.
Јас боцкав по еден клексан од пункција до некаде 8,9 дена после трансфер и мислам дека поради тоа плодот пак не се развиваше. Термин за кај Јани успеав да најдам една недела после трансферот и тој ми зголеми на 2 клексани ама изгледа веќе било касно
Eden prolutex, odg na pola Progesteron depo. I mene mi dadoa da biram. Kaj tebe preporakata e 2 x 1 Prolutex, i mozno e zatoa da e 1 cela ampula Progesteron depo
Феминки едно прашање каде го аплициравте клексанот? Ми рекоа може и во стомак? Искуство некоја да сподели.