I jas imam grutki i toa golemi se. Eve pred 1 nedela prekinav so terapija i uste se tuka, ama se namalija.
Јас дури пиев Дхеа до пред месец ипол премногу ми пагаше косата. Мислев дека е до Дхеа, но и после стимулацииве опаѓањето продолжи. Не знам колку време ќе трае, веќе 3 месеци премногу ми паѓа. Пробав секакви шампони но џабе.
Тоа зависи, кај сите различно, јас и сега пијам дхеа, не осеќам да ми опаѓа, не осеќам ни влакнетост, читав членки им растеле влакна. Пред тоа кога пиев дхеа, само на грбот и кај рамениците се исфрлив, сега ништо немам, а лицево и пред тоа и сега стакло. Секогаш имав чисто лице, ама пред неколку месеци се нафрлив малку на челото ама ми исчезнаа. Уште пред да пијам дхеа приметив како малку да ми паѓа косава, ама сега не приметувам, а и не ми е шишана неколку месеци.
Mene posle neuspesen ivf primetiv deka kosata mi opagja. Gi proveriv hormonite site izmesani E2 do plafon visok, imam nesonica, i nekoja cudna depresija.
Девојки споделете искуство со трансфер на природен циклус дали е подобро или е боље со терапии? И искуство со Лазаревски од Систина?
Мене он сега ми правеше криотрансфер на природен циклус. Зависи како ти е ситуацијата,те прати на ехо, јас одев на ехо преку еден ден, ако имаш природна овулација на природен ќе те води, после овулација ми уклучи прогестерон , естрофем не примав воопшто овој пат и на ден на трансфер примив овитрел инекција.
Pa ne sekavam deka me pecelo, mozebi ne sum go dozivuvala taka. Sekoe bockanje menuvaj strana na stomak i ramo zaradi modricite, stavaj si oblogi od acido borici i mackaj hepatrombin/lioton/alven...
Da se dopitam so vas sto dosega ste imale punkcija?na koj den od ciklus vi bese?na mene vcera mi bese 12 den bev kaj tase mi prodolzi terapia i vo cetvrtok sum pak kaj nego togas ke mi bide 16 den.me zagrizuva da ne ispadne posle da e kasno.vo sistina imam praveno ednas punkcija bese na 14 den.
Не знам со каков протокол си,јас бев со долг мене пункцијата ми беше на 20ти ден.Нема да е касно сигурно гледаат колку се пораснати и на ехо и преку крв.Ти значи утре вечер некаде треба да ја примиш стоп инекцијата.ако не се доволно пораснати ја продолжуваат терапијата
Еднаш на 18ти друг пат на 14ти ден. Со долг протокол бев кога бевме на 18ти ден и примав терапија за да не пукнат фоликулите. Се следат дури не пораснат.
So dolg protokol sum i jas.vo cetvrtok sum na eho i pak da ispitame estradiol.estradiolot na 3 den mi bese 50 na osmi den 47.9 vcera na 12 den 386
Опушти се,и мене ме фати паника ме болеа јајниците и ја прашав докторката дали можи да ми пукнат внатре.Се смееше вели не не можи затоа се инекциите,растат затоа болат.Ти посакувам успех и мн јајце клетки
Колку дози мериоферт ти даде? мене естрадолот на 3ти ден ми беше 8, на 14ти ден веќе беше околу 2000. Мене 4 дози мериоферт ми даде. нема потреба од плашење и паника, докторот си ги следи хормоните и јајниците. Среќно
So kratok ne sum bila ednas so dolg na 14 den izvadeni dve jajce kletki ama prazni.potoa trebase na priroden ciklus ama na denot na punkcijata veke bea prsnati.