Јас сепак ќе почекам за бета до четврток за сигурнода не де радувам предвреме.Сепак благодарам.Дај боже кај сите успех за брзо
Денес бевме на консултација во Њу Борн. Не знам што да мислам. Докторот Трајковски океј е, праша се што требаше, кажа дека не гледа причина зошто не настанува пак бременост и даде насоки за понатака. Е сега го прашувам терапија нешто витамини за мене, за сопругот, вика ама ништо не треба. Да не треба ново испитување на хормони оти пред една година имам правено, тој не треба. Ние секако си пиеме по некој суплемент што сметам дека може да помогне, ама кога читам некои членки им кажале по купишта витамини ме става во мисла кое е правилно. Кажете ваше искуство, мене прва консултација па не знам ни што да очекувам.
Се што треба ќе ти каже, истите прашања и јас ги имав после прва консултација. Ќе проверува хормони кога ќе треба штом почнете со постапка... опушти се, кога почнувате
Jas koga go pravev prvoto Ivf tamu ne mi dadoa ni mene ni na soprugot da pieme ama bas nisto.A sega vo Sistina i jas i soprugot pievme vitamini i on plus Profertil pa ke vidime kakov ke bide rezultatot denes mi e 8den od transfer.So Gospod napred i samo pozitivni misli i da veruvate vo doktorot toa e naj bitno.
Па треба да идам на петти ден од циклус, ми уклучи кломифен тие неколку дена да стимулира јајце клетки, па ако биде се во ред рече одма мај да направиме се.
Феминки дојде и до нашиот трансфер денес три оплодени ембриончиња имаме. Искуство за трансфер и што терапија примавте после тоа?
Честитки да се развиваат до бебиња.За терапија секој различно.Јас само вагиналети прогестерон 3ти по 2 и фолна.Јас не сум во МК овде мн малку терапија даваат,општо за се
Дај боже да е успешен, само позитивна мисла, и две цртки сега . Кажи ми чиј пристап повеќе ти се допадна, кај кого сте во Систина?
Jas pijam Iskreno povekje sum zadovolna vo Sistina kaj Ivanovski sum.Pijam Pre mama,Ovetril,Methyl Folate,B12,D3,dekortin i cardiopirin100 i se buckam prolutex 1×1 i crinon gel.Toa mi e terapija i pred punkcija i mi ja prodolzija i posle transfer.
Тоа е битно на крај, да имаш ете доверба во докторот и да веруваш во целиот процес и позитивни резулати. Јас сега ќе терам кај Трајковски, ќе ја вложам сета надеж и доверба и позитивна мисла, па со Господ напред сите да се израдуваме.