Па затоа искрено се зачудив кога членка рече на имунологија се испитуваат. Јас веќе ги имав испитувањата од имунологија за антитела но и покрај тие ми рекоа нк клетки да испитам. И јас мислам се различни испотувања.
Уште не спомна ништо за протокол, прва консултација, па после три дена пиење имам преглед да се види како ќе реагирам на Кломифенот. Се надевам ќе немам и ја нус појави.
Не знам до што е сопругот има страв од игли бега нејќе да ги гледа изгледа многу стегната сум. Вас не ве болат?
Мене матичната ме боцкаше, и на мм му беше страв, па стоп инјекцијата дека мораше доцна да ја примам, и мм мораше да ме боцка, па уште кога му кажав ај во стомак, уште толку го фати паника. Првиот пат ќе му биде страв, потоа ќе се навикне. Инаку мене многу ми беше страв и матичната да ме боцка во стомак, па во рамо, потоа и кажав во стомак, ништо страшно, во рамо по ме болеше.
Само да додадам, не можам да редактирам на оригиналниот пост, за DHEA е последниот пасус, никаде не сум пишала. Сори.
Jas so kratok protokol na 14 den imav punkcijs, na 16 e.t - znaci 2 dneven embrion. Izvadivme 6 j.k ama samo 2 se oplodija.
Eve jas konkretno, na 13.02 podneseno i seuste bez odgovor. Vrtam 2 nedeli postojano ama ne gi dobivam i 3x mail pisuvam(tretiot utrovo) i seuste bez odgovor. Veke nervoza me faka
Pa nekogas malku bolele ama be deka u nesvest ke pagam. Opcija kaj maticen ginekolog ili lekar da gi primas?
Mene mi rekoa proteini povekje da vensuvam.Da ne lezam celo vreme da si se dvizam.Krevanje tesko ne naglo stanuvanje navednuvanje ne.Za spienjeto iskreno ne mi spomnaa jas si lezam i na levo i na desno.Na grb ne mozam celo vreme.Pak ako ima nesto doktorot ili sestrata da gi prasas najubavo.Bidejki tuka na site razlicno ni kazuvaat.
Јас јадев се нормално и што јадам секогаш.Само уште пред да почнам со стимулации ги прекинав цигарите скрос.Јас не лежев многу,си одмарав си седев на балкон,уште третиот ден си излегов на ручек со мм.Си готвев секој ден си средував некој полесни работи.Само не кревав тешко
На 12март почнав со стимулации мислам кај први март веќе ги оставив и немав кризи фала богуНе знам дали влијаат или не,ама сакав одамна да престанам.И докторката секој пат ме опоменуваше да престанамЈас и онака не пушев многу по 4-5 денот
Дома ми доаѓа сестра да ми ги става ни јас не паѓам во несвест ама многу нелагодно чувство сега може и телото ќе се навикне на болката.
Браво и јас така мислам да си терам. Три дена одмарање ми рекоа во четврток ми рече докторот можеш на кафе да си седнеш. И по 10 мин шетање овие денови на рамно.
Како што ти бара телото така.Некој ден повеќе ми се лежеше,некогаш место не ме држи.Па филмови,книги,музика поминуваат деновите.Ти посакувам за 14дена позитивни резултати
Дај Боже ти благодарам многу. Така е деновите не одат туку така ама се сме издржале па за најубавото мора
Едит: штотуку добив повратен маил дека на 21.03 било разгледано моето барање (позитивно одлучено) и веќе ми било пратено на домашна адреса- иако сеуште не сум добила ништо. Сега да ги бркам поштарите, од нив најголем уплав имам искуствено.