Antitela i ovie ispituvanja se razlicni, za genetski ispituvanja ima milion kako sto mozam da primetam. Dokolku go nemas napraveno ova obavezno da go napravis za da isklucis moznosta deka poradi toa nemoze da se sluci implantacija. Ovie ispituvanja se vikaat HLA-ligandi i konkretno se za dali ima problem vo genetskite kletki kaj tebe ili soprugot za da se sluci implantacija na embrion
I jas sum kaj nego samo sto nemav inekcii pred punkcija. Sega imam 2x1 prolutex, cleksan x1, profertil 1+1, Q10x2 ,Maca x2, vit. C, Biofemin x2, estrofem x3, vit.Dx2, ... so lesno mila, da broime zaedno
Mene mi rekoa poveke proteini. Eve 4 den so denot na e.t. prviot den lezev, od 2 riot lezam, sedam, dvizam po malku, imam skali doma pa do wc gore dole. Denes rabotev od doma sedejki 5 casa. Toa mi e 2 ro ivf. Na prvoto ivf postojano lezev i nemsde nitu implementacija za zal. Inaku citav deka najubavo e da se spie na leva strana.zatoa sto taks ima najmnogu protok na krv ako, daj boze se fatile embrionite. Lezam i na grb koga gledam tv, ili citam kniga ama toa ne e ne intenzivno. So sreka
Дали ова е исто со ХЛА типизација и дали укажува само на проблеми со имплантација? Јас 2 пати имам останато бремена еднаш природно и еднаш со ивф со лош спермограм, па не знам дали би требало да испитам и тоа меѓу другото? Инаку денес на имунологија немаше реагенси за Ана, Афа.
Да да ги имам испитано ХЛА Лигандите со сопругот, но освен тие ги имам испитано и автоантителата исто на имунологија.
Dali moze nekoj da mi objasni razlika megu kratok i dolg protokol? Vo momentov so MM sme samo na vitaminska terapija, vo sreda ke pravam histeroskopija pa zdravje stom go dobijam vaucerot i Ivanovski dade zeleno svetlo ke pocneme so stimulacii. Vo izvestajot samo navel deka ke sledi LONG protokol no istoto go procitav doma pa ne uspeav da go prasam. Btw, mojata prikazna: 8 inseminacii od koi 4tata e uspesna (pravena kaj Ivanovski) i fala mu na Boga imam zdrava i prekrasna 4ipol godisna kerka. Avgust 2021 spontana bremenost koja za zal zavrsi so missed vo 8ma nedela (imase srceva akcija vo 6 nedela). Od togas spontano nemam postignato bremenost. Maski faktor vo prasanje (astenozoospermija) i postojana losa zenska psiha
ne e isto so HLA tipizacija, i ova samo kazuva za implantacija, mi kazaa na imunologija mnogu bile slabi so reagensite skoro pa nisto nemalo
Долгиот протокол започнува од 21 ден од циклусот,е сега јас примив само една инекција енатоне се вика за смирување на јајниците и хоррмоните таа има дејство 1 месец.Со стимулации почнав на 5ти ден од циклус и кај се боцкав 11дена на 20ти ден имав пункција.Извадивме 9јајце клетки 5 се оплодија.Краток имав во септ.се боцкав 7 дена,извадовме 5 јајце клетки ни една не се оплоди.Јас имам повеќе успех со долг.Некои му одговара повеќе краток.Секој индивидуално.
Jas bev so dolg protokol. 21 den se pie mikroginon i potoa pocnuvas so hormonska terapija na inekcii i plus vit. dokolku ti prepisat. Jas ne reagirav bash dobro, 2 j.k izvadeni od koi samo 1 oplodena. Sega bev so antagonisticki protokol, od 3 den na mens. se bockas zavisno sto ke ti prepise dr. plus vitamini. Na 14 den od mens. punkcija, na 16 e.t. Izvadeno 6 j.k od koi 2 se oplodija Sega ostanuva samo da broime, da se molime i da se nadevame na najgolemata sreka. So sreka ❤
Девојки од ваше искуство за трансфер со замрзнати не на природен циклус туку со терапија декапептил и естрофен дали се прима стоп инекција пред трансфер или не бидејки нели секако нема овулација
Ова и јас често се прашувам. Но како оди постапката за инвитро на Гак? Исто добиваш ваучер па го користиш кај нив или на државно нешто помалку се плаќа? Кои доктори се за Ивф, имаат ли добри ембриолози?
Devojki, tie sto broite dali imate nekoi simptomi? Mene mi e 4 den vklucuvaki go denot na e.t. Odmarate, postojano lezite, se banjate (za pocetnite denovi prasuvam) odite na rab. se najnormalno pravite ili?