Јас од Грција ги набавувам најчесто. Бев пред неполн месец до Солун и таму едвај најдов, биле дефицитарни. Инаку 8 апчиња се 19евра. По 2 апчиња имаше во повеќе аптеки, но со 8 и со добар рок едвај во една најдов.
Во Скопје можеш на клиничка биохемија или на Гак со упат од матичен гинеколог. Кога веќе испитуваш ДХЕА испитај заедно и тестостерон, поврзани се. Јас бев за нив на клиничка биохемија скоро, чинат заедно окулу 100 ден. Имаш резултати истиот или следен ден и можеш да оставиш мејл да ти ги пратат. Јас долго пиев Дхеа 2х50 и двете вредности ми беа покачени, па ги прекинав на своја рака. Јас бев пред скоро две години кај Гуржарова и ок беше. Од суплементи скоро ништо не ми даде. Јас сум со многу ниско Амх и кога прашав за Дхеа ми рече може да ги пијам. Неколку пати се погоди да не е на работа кога требаше да имам преглед и отидов кај Трајковски. И мене ми го остави истиот впечаток, дека се се брза некаде и требаше во од да го допрашувам.
Иако ти е покачен дхеа, сепат ти кажаа да ги пиеш? Прашувам зошто и мене ми препишаа 2x1 од 50, ама никој не ми кажал да испитам.
Не, Ивановски ми ги препиша без тестирање уште лани во февруари. Јас на неколку месеци си земам упат од матичниот гинеколог и ако ми се високи вредностите на своја рака ги прекинувам на месец. Послем тестирам пак и ако се под граница пак си ги почнувам сама. Ова се на своја рака.
Isto i kaj mene. I jas gi prekinav, hormonot DHEA mi bese nesto povisoko no vo granici. A testosteron i AND nad granica i gi prekinav. Coq10 pijam, vitamin e, NAC, maca, seken, metil folat, sega toa. I metil b12 mi bese nad go prekinav. Koga kje se stabiliziraat kje gi prodolzam.
Јас пиев 2-3 месеци дхеа, прво на своја рака, па Ивановски ми препиша без да испитам, па после пункција одмарав од сите сумплементи и дхеа месец-месец ипол, сега еве скоро месец пак пијам, сакам уште еден месец, па да испитам дхеа.
Feminki, utre imam zakazano histeroskopija zaradi otstranuvanje na polip i nekoi kalcifikati. Istata ke ja pravi dr. Ivanovski vo Sistina. Prv pat ke primam celosna anestezija pa sum malku vozbudena bidejki denovive i ne se cuvstvuvam bas najdobro, pominuvam nekoja viroza. Sakav da ve prasam vie sto imate iskustvo da mi objasnite kako odi delot so anestezija? Jas mislam srce ke mi eksplodira od vozbuda i nekakvo sube od anestezijata.
Ne e nesto bolna postapkata 1 min ne trae kako na transfer. I nisto ne ti posle toa. Mozes odma na kafe
И мене ме има оперирано Др Ивановски. Те внесуваат во сала,те припрема анестезиолошкиот тим,многу се фини,се шегуваат и ти прават друг муабет за да не мислиш на тоа. Примаш анестезија,они си работат.После операција те будат и те носат во интензивна нега. Таму лежиш и си под мониторинг,те следат и те префрлаат во соба. Не се плаши не е ништо страшно. Среќно
Za refundiranje za kleksani kolku vreme se ceka i dali ima kade da proveram dali mi e odobreno refundiranjeto?
Srcka sto sve treba pd dokumenti za kleksanite za refundiranje,dali treba da pominat tocno denovite od prepusanite kleksani pada podades dokumenti.
И јас повеќе така сакам, не знам зошто повеќе имам страв од анестезија, за пункција кога ми кажаа без анестезија, се израдував.
Lekarski izvestaj od transfuziolog, potvrda za primeni kleksani od maticen ginekolog, izvestaj od apteka so fiskalna smetka i kopija od transakciska smetka. Pa mene povekje kleksani mi bea prepisani jas iskoristiv pomalku i podnesov stom gi zavrsiv.