Aha znaci izvestaj od ifv doktor specijalist netreba,treba znaci samo izvestajot od transfuziologot.Mene izvestajot mi e od 11 mart a kleksanite mise kupeni prva kutija na 15 mart a od 16 mart pocnav dase bockam.I sea neznam od koj datum treba da racunam
Eve me, 38 tt den pred da pocnam do terapijata. Kaslanje, kivanje, tecenje nos ... se javiv na doktorot i mi rece deka toa ne smeta na procesot, osven ako jas ne se custvuvam dobro pa da go odlozime. Resiv da pocnam do terapija, nikakvo odlozuvanje. Eve sega brojam denovi od e.t ... ne se sekiraj, ne e strasno. So sreka
Jas koga si gi doplativ inekciite imav plus 2.700 den naplateno. Prasav zosto se tie plus 2.700 den, odg. bese epa doktorot za da ne ti naplati pregled od 4.300 ti naplati samo 2.700 folikometrija. Znaci na 4 tiot pat od naseto odenje, veke celosno vo proces i so nadminat br. na inekcii. Ne zboram od samiot star da mi e zel pari. Ama bash deka na sredina od procesot mi naplati mi bese cudno. A so vaucer sum. Toa se pred 1 nedela.
Dostineks Jas zedov pred desetina dena Ti blagodaram I Jas Denes SE slusnav ist odgovor dobiv deka mozi da si teram procedura , sega sum pomina
Da znam te citav, neznam zosto taka ti e napraveno, no mene nikogas ne mi naplatile nikade za pregled, koga sum pravela inseminacija ili invitro. Ako ne si zadovolna od taa bolnica, smeni ja, bidejki so sigurnost ne smeat da naplakjaat.
Kolku inekcii nadmina sto tigi naplatija.Sistina dosega nikogas nemi naplatila ni pregled ni nisto,so vaucer ako sum,eve sega posle pozitivna beta hcg bev na prvo eho kaj Lazarevski i nemi naplatija nisto.Posto kako i dae mene procesot so invitro mie zavrsen i zatvoren.Veke ponatamu treba dami naplakaat,a eve mene nemi naplatija eho.Neznam zosto taka ti kazala sestrata zada neti naplati doktorot pregled samo eho.Nesmee dati naplati,moze ti naplatile samo inekcii sto si gi nadminala tie 33 sto ti sleduvaat od vaucerot.
Еве и јас бев во Систина па не ми наплатиле фоликулометрии, а бев на повеќе од 3, нормално инјекциите ако се надминат си ги доплаќаме, и цетротид не ги покрива Фондот, и само тие ги платив и 6 мериоферт доплатив дека ги надминав, 36 примив. Тогаш Фондот покриваше 30 мериоферт, сега читам 33.
Brkaj gi dusho edvaj go najdoa moeto pismo namesto Strumica da go pratat go pratile Kochani pak go vratile vo Skopje edvaj go najdoa i tie samite ne znaat shto pravat samo poshtite gi pravat greshkite a posle nie gi snosuvame posledicite 2pati odev do Skopje da go baram.Ako imash traking broj odi so nego vo poshta da znaesh kade da barash.
Uspeav da dojdam do trucking number, pismoto postarot si go potpisal deka sum go primila na 30.03 a nitu sum primila nitu postar sum videla. Sega ostanuva da placam i molam vo fond dokolku postoi opcija da dobijam prepis licno na raka, vo sprotivno ne znam sto ke bide.
Мене тогаш ми рекоа дека препис нема на ваучерот, оригиналот е и тоа е тоа. По тракинг бројот не ти го најдоа каде е стигнато? Ако имаш некои Скопје нека оди во фонд да праша дали е таму , да знаеш каде да го бараш
Odi razberi gi kako sakat taka si pravat ... i 1 diazapam inekcija bre 1.600 den. Gi minat site granici
Ne Ne dusho, jas duri se vrativ da prasam zosto imam plus 2.700 naplateno. Odg. bese toj sto go pisav. Moze deka mu rekov na dr oti imam edna bremenost, vo 4 ti mesec bez srceva reakcija zatoa sto bese zakluceno deka doktorite pogodile nekoja membrana pri horniobiopsija. Mi rece da mu gi odnesam i tie dokumenti, ama mu rekov deka toa bese vo druga drzava, prasa kade i vikam vo Ch. I op plus naplata. Ne znam, ne mozam da tvrdam zosto ama ...
Doplativ 5 meriofeta x 1.418 den, i 6 cetrotide po 2.610 den. Toa se 22.750 den. Mene mi naplatija 25.450 den ...2.700 plus
Toa nesmee dase sluci,trebalo dase vratis kaj sestrata ili kaj taa na salter i dai kazes deka si so vaucer od fondot.Sega dzabe ke zborime ali od moe licno iskustvo nikogas nisto plus mi nemaat naplateno,i nesme dase naplati na nikoj
Po trucking navodno sum go primila. Isporacano stoi. A toa nema prepis znaci deka mi propaga vaucerot?
Не верувам дека ти пропаѓа. Во секој случај мора во фонд да одиш и да се консултираш со секретарите ли...незнам кој е за тоа, ама мислам дека се секретарите. Проба да ѕвониш на броевите од фондот за да ти дадат насока? Не се секирај, не верувам дека пропаѓа ако на некој друг го дале, тој е со твој матичен број и друг неможе да го искористи. Мене друго ме нервира во ситуацијава, како прво зошто не стават барем средно татково име за полесно да не најдат а не да не знаат поштарите на кој да го дадат и во твојов случај, некоја го зела твоето писмо, па оди во подрачна служба и информирај дека писмото не е за тебе , дека пропаѓа на некој друг. Како народ сме многу себични, лоши значи.. Моето писмо кога го подигнав од архивата, секретарката само ја отвори фиоката и ми го даде. На него пишуваше да се напише барем уште нешто за да ми го достават , џабе, си стоеше во фиока. Препорачано писмо е, како може друг да го подигне..