Пред скоро 2 години јас поднесов копија од извод од детето. Изводот беше од кога се роди, 4 години стар и не ми направија проблем.
Исто јас во декември копија од извод од детето. И другите сите исти документи и мислам дека копија од извештај од трансфер за првото, затоа што е за второ дете со инвитро кај нас.
Mene za prvoto dete so inseminacija mi e poatignata bremenost i samo ma toj izvesyaj zalepiv stiker i pisav uspesna inseminacina- izvod vo prilog inaku izvodot mi bese star 4ipol godini.
Најјакото од се ова е што јас 100 пати ги прочитав потребните документи и заборавив да го ископирам изводот Па чекав плус месец затоа што ме вратија )
Pa realno nekogas baraat i plus ispituvanja od navedenite vo pravilnikot, samo sto jas smetam deka ne e fer sto na podnesuvanje dokumenti ne gi razgleduva clen od komisija i vednas da kaze dokolku fali nesto tuku toa e regulirano posle komisija da baraat dopolnuvanje i povtorno cekanje od mesec i kusur.
Да, мислам дека така е, детето треба да е постаро од 18 месеци. Сакав да кажам дека не мора да се вади нов извод, мене ми одобрија со копија од извод стар 4 години. Бар така беше пред 2 години.
Јас кога поднесов за ваучер за второ дете пред 10 месеци, дадов копија од извод од малиот ама не беше нов( од раѓање му беше), тие во фондот ставаат печати на копиите, дека провериле дека се оригинали документите. На барањето за ваучер пишува кои документи се потребни и со каков рок. Јас доставив дополнително документи и за гинеколошка операција, хистероскопија и две hsg дека пред првата бременост ми биле проодни каналите, после царскиот не ми се проодни.
Девојки моето заврши со биохемиска.И покрај позитивните тестови,бетата падна на 16 а јас прокрварив.Сега нови сили за нареден пат.Ви посакувам на сите успех
Биди силна, ќе биде се! Се во свое време Верувам дека ќе биде кај сите. Одмори се и со нови сили во нов поход уште посилна
Devojki, vo koja arhiva da prasam za mojot vaucer? (onoj sto navodno postarot mi go dostavil) Kaj Majka Tereza ili Podracnata kaj Crven krst?
Со оглед на тоа што сега документите се доставуваат кај Црвен Крст мислам дека таму треба да провериш.
Јас го подигнав од архива кај Мајка Тереза. Ама во меѓувреме дури чекав ододбрување, имав пишано едно 10 меилови кај шо буквално ги молев да не го праќаат по пошта веднаш штом е одобрен, заради минати искуства на членки кои не можеа дас и ги најдат ваучерите.
Ама кога го подигна од кај Мајка Тереза? Прашувам зошто и јас од таму го подигнав, ама таму и ги доставив документите тогаш. Сега се доставуваат кај Црвен крст.