Сега во понеделникот. Сабајлето добив меил дека е одобрен (како одговор на еден од многуте мои меилови), и веднаш отидов.
Значи за подигање може од кај Мајка Тереза. А во Црвен крст ги достави? Додека јас поднесам за втор ваучер може повторно ќе има измени.
Не, преку подрачна ги доставив. Само дополнувањето на документација лично го доставив, исто кај Мајка тереза во архива.
Дали си сигурна дека за аплицирање за ваучер за второ дете првороденото треба да има полни 18 месеци? Благодарам однапред на одговорот.
Jas konkretno nikade ne procitav takvo nesto. No najdobro da pises mail ili da se javis vo fond za da si prasas ubavo.
Мила да сме живи и здрави.Ќе се надеваме за друг пат.Јас денес направив тест на 11ден излезе негативен.Ќе почекам уште некој ден преку крвта ќе направам но знам дека ќе биде исто.Тоа е живи и здрави да сме одиме понатаму
III. Општи услови за остварување право на биомедицинско потпомогнато оплодување Член 12 Осигуреното лице може да оствари право на БПО за здравствените услуги извршени во постапките на БПО, спроведени со автологно оплодување и алогенеичко оплодување за прво, второ, трето и четврто дете, најмногу до трет неуспешен обид за оплодување. Периодот помеѓу два неуспешни обиди за оплодување не треба да биде пократок од шест месеци од последната извршена постапка за БПО. Периодот од раѓање на живородено дете до повторен обид со БПО-постапка не треба да биде пократок од 12 месеци од раѓањето на детето. ----Извадено од новиот правилник
Здраво друшки денес од сабајле розевкаста крв кога ставив вагинални прекина сега на пладне пак се појави како кафеав исцедок кој не е обилен но имам болки!дали да одам на лекар или денес да мирувам дома!благодарам
Не се разочарувај предвреме.Јас се израдував кога видов две црти,од што не можев да поверувам и од среќа го повторив неколку пати.За сабалјето да почне кафен исцедок а потоа крв.Трпение и чекај.Јас сега се каам што воопшто направив тест.Само повеќе стрес си направив.Ама нетрпеливи сме,што е нормално.Ти посакувам од срце висока бета
Мој совет да одиш на лекар,да не ти треба повеќе прогрстеронска поддршка.Мене ми кажаа дека е нормален и дека секојa втора го има.Кај мене пишав и погоре не беше добар знак.Немој да се плашиш се случува кај многу,ама појди на лекар
Jas taka prokrvariv na 11 den, konsultiraj se so Dr, mene mi prekinaa aspirin I mi dadoa PROLUTEX inekcii.
Јас вагинални ставам три пати на ден амелген од 400мг,да ќе појдам на лекар за фа видам на што се должи ова денешна мака!се надевам ќе помине
Kaj majka tereza kesi go podignes,jas od tamu dvapati licno sigo zimav,nesakav po posta dami go prakaat