Може бањање како не може? Само да не е со врела вода. После трансфер се функционира најнормално се',само без тешко да се крева,помалку стрес... И позитивни мисли. Среќно.
Saska da ja dobies na telefon e lotarija, jas ili pisuvam na viber pa koga moze da mi odgovori ili ako i taka ne iskontaktiram togas direkt u sistina odam. E za tie sto ne se od Sk veke e problem...
Pisi i na viber bidejki pobrzo na loto ke dobies otkolku Saska. Jas pisuvam pa koga ke moze mi vraka a ako ne mi vrati a mi e poitno togas odam direktno vo Sistina. Ama sum od Skopje pa mozam a za tie nadvor od Skopje malku potesko e.
Фала ти многу јас исплашена бев и само со влажни марамици до сега функционирав денес ќе се избањам со млака вода.
По правило тестот го правиш 14ти или 15ти ден. Ке искомуницираш после со др дали да се продолжи со терапија ако е позитивен. Јас до 10 недели примав Пролутекс, Клексан примам уште. Кога бил негативен тестот сум прекинувала веднаш.
И мене исто ми се случувало ама во стомак поткожно боцкав под 90 степени. Во рамо е под 45. Не е грешно, и не е страшно капка две крв после боцкање, може некој кревн сад имаш боцнато. Не се секирај, се е во ред. Да е толку деликатен процесот нема да те остават сама да се боцкаш.
Не треба да лежиш во када и во топла вода. И прв ден јас не одев одма под туш. Ама после си се тушираш/бањаш нормално само не со врела вода.
Не треба да се лежи во када, инаку туширање може со млака вода. Не сум правела трансфер, ама и после пункција ми кажаа да не лежам во када, и кога прашав ако имам трансфер дали не треба да се туширам, ми кажаа исто е само да нема лежење во када и со млака вода. Прв ден и после пункција не се туширав веднаш, и така сабајлето пред да одам се истуширав, така и за ет прв ден не би се туширала од страв.
Kako be da nese banjas,koj ti kazal deka nesmee dase banja.Smees sve samo ne vrela voda,da nelezis vo kada vo tola voda,da nekrevas tesko.
Za refundiranje za kleksani, kade nozam da proveram deka baranjeto mi e odibreno? I otprilika za kolku vreme gi isplakjaat sredstvata ?