Na 4 den mi se javija za 2 embrioni I na 5 den za 1 embrioni, ne znam koi gi stavile, ama sekako Cetvrtok ke idam ke mi bide 10 den od transfer.
Девојки да прашам дали сте се соочиле со запек после ембриотрансфер стомакот е подуен кај од хормони уште ова фали. Совет што правите?
Jas imav mnogu jak zapek.Zemi probiotik,kompot slivi,palenta,vlaknesta hrana,voda,supi.I nese napregaj nedavaj napon koga odis vo toalet.I tvrdata stolica e eden simptom na pozitiven rezultat
Во другата група членка ми пиша дека штом има проблем во кариотип бараат од родителите за да знаат дали е наследно или за првпат се јавува сега. Затоа прашувам кој имал искуство да побараат родители до сега немам сретнато ваков случај во форумов.
Zdravo imase nekoja clenka sto.imase praveno invitro vo avstrija i bese zadovolna, da moze da me kontaktira
Првиот трансфер после 2 месеци после пункција, вториот после 8 месеци. На денот од пункцијата добив внатрешно крварење, тромбемболија и завршив во болница, како резултат на тоа не можеше трансфер.
Има и тука таков случај, сум читала. Доколку го имаат истиот случај и неговите родители а немале проблем со плодност не се смета за проблем и кај него.
Jас се сеќавам одамна некоја членка пишала, не знам во која тема, дека им побарале и од родителите. Па може како што пиша дали е наследно, најверојатно затоа побарале, не знам.
Zdravo zenski, vo vtornikot imav transfer na edno tridnevno prekrasno embrionce, mnogu mi e strav ke puknam, imam nekoj mali bolki ko za dobivanje, i nekoj pritisok vo stomakov