Докторска грешка при пункција, повреда на голем крвен сад. После болница примав терапија, меѓу кои и клексани.
Јас имав исто две бактерии и пиев два антб во исто време, контрола направив кога се решив за трансфер да правам, отприлика за 3 месеци. На контролата беше чисто и направивме трансфер и беше успешен. Претходно исто два трансфери немаше имплементација воопшто. Искусен доктор исто може и на ехо да види дали има ендометритис матката, менува форма како триаголник, колку што запамтив мојата матична ми кажуваше и истата пред да направам контролен брис ме гледаше на ехо и рече немаш и така испадна. Ендометритис е воспаление на зидот на матката предизвикано од бактерии.
Честитки одлична бета, јас имав 2300 исто на 14 ти ден и немше потреба од повторување за два дена ми закажаа дирекно ехо за две недели. Исто едно ембрионче вративме и едно си беше
Докторите од Систина кога заминуваат на одмор, замена си бараме ние самите пациенти или треба сестрата или Докторот да не насочат?
Здраво девојки, малку сум збунета и сакам да Ве прашам која дијагноза или шифра треба да стои и дали се испитуваат на Имунобиологија НК клетки ( нервозни клетки ), дали ова е исто штои HLA-ligandi и дали и двајцата сопружници мора истовремен ода дадат крв за ова испитување.Ова го прашувам затоа што кога прашував кај мојот матичен гинеколог рекоа дека не може да издадат упат по тие дијагнози. Ви благодарам
Ти благодарам милааа да истото ми го рекоа да дојдам на ехо за 2 недели и до тогаш да не повторувам тест па ќе видиме само да биде све во ред
Јас кога имав потреба од преглед, сестрата ми кажа кои доктори имаат термин тој ден па да си одлучам. Мене првата бременост ми водеше Др.Кузеска фина, коректна, достапна за секаква информација. Др.Бојаџиев на другарката и ја водеше ризична бременост, она беше задоволна. Мислам кај кој и да отидеш нема да згрешиш.
Баш вчера бевме со маж ми да ги направиме овие испитувања, но немаа реагенси за ништо. Ни рекоа после изборите. Инаку немаше никаков проблем за упат и за двајцата од општ матичен за на Институт за имунологија и хумана генетика со шифра Zo3 Медицинска опсервација и евалуација, па таму докторот ќе ти напише што точно треба да се испита пред да ве боцнат сестрите.
Ke te nasocat, bez gajle. Jas pravev transfer kaj Kuzeska, zosto Ivanovski bese otsuten. Isto me ima pregledano i Bojadziev. Super se
Прво ти благодарам на одговорот, второ дали знаеш дали испитувањето за НК клетки е исто што и испитување за HLA-ligandi ?
Ako veke odite nadvor, Ceska e so najdobri ocenki za uspesnost. Ima clenki tuka sto imaat pisuvano, prelistajte po forumov. Jas licno od zdravstvoto od Avstria voopsto ne sum zadovolna, studirav vo region Salzburg, posle se preseliv Svajcarija, ama i Svajcarija ne ja preporacuvam za ivf. Ceska vo Evropa e najpreporacuvana.
Девојки,последно време збориме тука за НК клетки и сме збунети какво е точно испитувањето, еве јас ќе ви приложам рез од истото испитување направено во Систина,иначе се испитува во Истанбул и кошта околу 7000 ден. Па ако некој се разбира нека го спореди со ХЛА испитување да видиме да ли се слични и што е точно.
Ти благодарам. Дали ова испитување се прави и на државно и за што точно ти рекоа дека е ? Што претставуаат резултатите ?
Nema potreba da se dava pari na privatno za NK duso. Ednostavno ako imate neuspesni transferi ili spontani, preporaclivo e da se ukluci kortiko terapija i intralipidni infuzii. Toa e "lekot" za NK, HLA....i uste ne znam sto ke im tekne za pari da zimaat na maka.
Jas Nk proveriv na svoja raka,prvo invitro so bio hemiska,vtoro invitro mi vkluci kortiko i 2 intralipidni primeni i eve bremena so bliznaci
Da se pravi na imunologija,i dvajcata partneri se zima krv jas za mene plativ 2.200 den so participacija,soprugot neplati nisto zaso e krvodaritel