Консултирав неколку клиники во Чешка, па ќе видиме што ќе излезе. Ме интересираше и за Австрија, и добро е да се знае ова....фала ти за инфо
Како што ми објаснуваше докторот и нк клетките биле вклучени...и доколку има покачување би следела терапија. Јас нк клетки еднаш имам испитано преку крв во Софија, излегоа процентите во граници на реф. вредности, околу 30 е мислам беше. А сега ме советуваа да ги испитам и преку брис на ендрметриум. Но проблемот е што испитувања од ваков тип, никој не знае да ги протолкува ,за тоа баш разговаравме и со др.Дејан Трајков, они на институтот ги толкуваат. На пример мојот кариотип таму ми го тумачеа, ни еден ивф др не знаеше. Што не е во ред , еден др те праќа на испитување и ти го прави, а друг да ти толкува. Истото е и за дна фрагментација на спермата....затоа и не ги ни спомнуваат овие испитувања, кога не можат да ги прочитаат што всушност значат...
Pijam i magnezium megju drugite 300 lekarstva, kleksani, progesteron , vaginalni i oralni, inekcii, cyclo proginova, impyril, probiotici i shto ne…
Me ubiva neizvesnost. Na momenti se osekjam kako da sum bremena, na momenti kako nisto da ne bilo. Mi kaza doktorot da se opustam i da ne si baram simptomi , individualno e koj kako se osekja ama sto da pravam posilno e od mene
Najdobro e dasi bides opustena i da nesi pravis dopolnitelen stres.I jas na pocetokot bev razocarana i taka si varav simptomi a nemav nikakov i se razocarav mu vikam na maz mi o ovoj pat nisto nema da bide.Eve go bidna ne edna dve sreki Vo procesov e najbitna psihata bidi si opustena i pusti si nekoi filmcinja smej se dati pominuva vreme
Не мислам дека се исти испитувања со ХЛА лигандите кои пред некој ден ги сподели една членка. Резултатот е сосема различен. Јас на имунологија ги испитав тие лиганди заедно со автоантитела за мене но кога започнував со последниот процес докторот ми рече плус и НК клетки чии резултат изгледа како твојот. НК клетките ги испитуваат кај жената додека лигандите и кај мажите со цел да се види дали има големо поклопување меѓу мажот и жената и тоа да е причина за неуспешна инплантација (иако и самиот доктор на имунологија ми рече дека тоа сеуште не е научно докажано)
maticen ginekolog ili specijalist ginekolog, za dokolku ima neuspesno invitro pa da se ispitaat moznite precki
После неколку неуспешни ивф и биохемиски, на моја иницијатива, за да се испита и генетскиот дел и да се увиди каде точно е проблемот...
Па најчесто се препорачува после неколку ивф, спонтани , неможноста да се задржи плодот, појава на некои аномалии на плодот...
E pa ova bese ispitano na moja inicijativa bidejkji vise bev zbuneta i neznaev sto da ispitam od se mozno, ali fala mu na Gospod ostanav bremena na sledno invitro bez intralipidna,,bez nisto, kroz normalen proces na ivf.
Ne znam dali se pravi na drzavno, nemam ni prasano iskreno, direktno otidov Sistina i pobarav vakvo nesto. Ispituvanjeto bese na moja raka zatoa sto imav cetiri neuspesni transferi, a sekogas doktorite site vikaa dekaa e vo red se i nemase objasnuvanje za neuspesnosta. I iskrena da bidam, ne deka se razbirav za sto se raboti tocno, samo od sto slusav za tie ‘kletki ubijici’ vo matka koi postojat a se doznavaat vaka, zatoa se odluciv. Imav takov period od sto vise neznaev sto da ispitam za da si olesnam i doznaam nesto iako dokotorot vikase sve e vo red i deka od toa nema potreba, ali ete. Na kraj navistina nemalo potreba od ovaa, doktorot bese vo pravo, ali i ja si bev nekako pomirna ete sto znaev deka i ovoj rezultat e vo granica na ref vrednosti.