I jas sum sega vo ovaa situacija, sekogas se odi dobro no na kraj ne doaga do impantacija, veke dva neuspesni transfera imam , i dvata so petdnevni blastociti. Mene me interesira sto e ishodot naovie ispituvanja? vo smisol eve da ima nesto sto ne e vo red , ima nekoja terapija koja se menuva/dodava pri procesot na ivf?
Devojki, prasav ednas i pak ke prasam dali nekoja od vas ima et na 2 dneveni embrioni i koga mislite deka e najdobro vreme da se napravi test za br. zatoa sto koga prasav zosto tolku rano i samo 2 dnevni em. bolnicarkata mi rece verojatno podobro e da si rastat vo matkata. Ne deka nemoze utre, ama etw i utre sme polni pa mos zatoa denes kaj tebe se stavat. Veruvam jas deka embriolozite si ja znaat rabotata nego zborot mi e dali se bile dovolno sozreani???
Da, imaat stavano i dvodnevni so uspesna bremenost, za Sistina zboram. Na prijatelka ima vrateno. A za testot ti pisuva na izvestaj, togas e najdobro da se naprai. Ne se maltretiraj pred to.
Doktorot i embriologot najdobro znaat koj den treba dase vratat dali 2,3 ili 5 den.Oni se strucni za toa i oni nosat odluki
Vcera imav punkcija mi izvadia 2 jajce kletki.denes mi se javia da mi kazat deka ednata se oplodila a drugata ne.utre pak ke se javat da mi kazat sto kako i koga ke ima transfer. Na eho pred nekoj den imav 5 folikuli. A vcera samo dve izvadia ne ni prasav sto bidna.bitno mi e da sum pozitivna i da ocekuvam cudo da se sluci.
Sve zavisi goleminata na folikulite,vo nekoi folikuli moze i da nema jajce kletki.Taka da nemoj dase cudis ako si imala 5 folikuli,neigra uloga kolku folikuli imas.
Sve toa znam vo noemvri imav punkcija za zal prazni bea.dodeka ne se izvadat tamo ne se znae dali se prazni ili ne.
Направи денес, направи еден домашен тест, направи утре прва работа наутро, може ќе е бледа линија, но ќе покаже нешто за да истуркаш до 14 ден, да не си под стрес, знам дека многу споро поминува, ама ако сакаш поддршка за да направиш, направи Ова се твои 2 недели чекање, кај секој е различно, а најбитно е да си опуштена, па ако те опушти домашен тест, немој да се мислиш
Има многу успеси, моја најдобра другарка и уште една пријателка успешно завршија бременост со 2 дневни во Систина. Мислам дека само Систина враќа 2 дневни, али има успеси дефинитивно. Тест ќе чекаш до 10ти ден најрано, а најдобро 14ти, бидејки се 2 дневни. Со среќа
Девојки, од која фирма ги земате метилирана Б12, метилирана фолна, мака, витамин. Д и витамин. Е? Дали се добри на Now foods, гледам и некој super diet во Зегин. И колку единици од Б12 и вит Д внесувате дневно.? Мислам дека Д се исфрлаше самиот од организмот ако е од појќе , гледам од 1000 единици е нагоре, а Б12?
Kako se custvuvavte nekolki casa pred punkcija? Dali imavte bolka? Se razbudiv vo bolka I Nemozam da prezaspijam… neznam normalno li e volku. Ne mi teknuva kako mi bilo prviot pat, no ako bilo Vaka sigirno ke sum pamtela.
Metilirana folna i b12 na Now, gi poracav od IHerb, mng poeftini. Maka kapsuli ekstrakt kaj nas nema, od koja i firma da zemes si stoi na pakuvanjeto deka e pulverizirana (melena) maka vo kapsula, pa jas si zemav prasok i si go stavav vo limunada. D3 kako Soldevit kapki, zasto e maslen rastvor ubavo se resorbira i top rez imav koga proveriv posle. Jas zemav 2000 edinici, ama moeto nivo bes na dolna granuca pred da gi pocnam. Bi ti preporacala D3 pred da zemash da si proverish, zosto ne se isfrla vishokot, toa e vitamin ama vlijae i na resorpcija na kalcium vlijae i na tiroidna zlezda, visok D3 vo org ne e voopsto naivno. Mislam deka privatno okolu 1000 denari e proverkata, ama sega ke proverish pa za god dena ako treba.
Девојки,му пишав сега на докторот дека ми е одобрен ваучер за ивф. Ми рече од втор ден циклус да почнам со Микрогинон и тогаш да закажам термин за шема. Долг протокол е тоа или нема врска?