Здраво, од каде ги набавувате Прогестерон Депо? Нас ни ги препишаа Пролутекс, но реално се многу скапи за подолг период..а само што направивме ИФВ. Ни кажаа како замена може да земаме Прогестерон Депо. Ви Благодарам.
Од Грција ми се купени, а во Скопје побарајте во апотеките во Систина и во Ремедика, би требало таму да има.
Нема жалење ,идеме посилни понатаму со нов обид кога - тогаш , како- така ќе биде. Мора да се има верба.
Здраво, ве читам извесно време, но прв пат пишувам. Сега започнавме да собираме документи за прв ваучер за инвитро, меѓутоа седиментацијата веќе некој период ми е покачена ( треба да е пониска од 20 кај мене е 47 ). Дали знаете дали е можно поради оваа вредност да ме одбијат за ваучер? Во меѓувреме ќе одам на неколку прегледи за да видам дали ќе се открие нешто. Би благодарам многу
Најубаво прашај го матичниот гинеколог они знаат и имаат искуство со ваучерите. Мене ми беше 25 ја прашав дали е проблем вика не ама направи и во друга лабораторија и направив таму беше 20 ама и други референтни вредности беа и вика втората ке ја доставиш ми одобрија.
Kolku vreme probvate za prirodno pa posle se odlucuvate za in vitro ne sum zapoznaena kako e so e dali ke se zdebelis so toa so ke go primas inekcii hormonski apcina dali brzo se ostanva ili i so in vitro e makotrpno dodeka se dojdi do rezultat dali ke bidi okey dali postoi nekoj rizuk se plasam dali da pocnam ili da pocekam posto imam nisko amh i cokoladna cista a nekoj mesec se obiduvam za bebe imam 38 god pozz sekoe dobro
Site se razlicni, site se svoj slucaj, nie probuvame 4 I pol god, posle prvoto dete, invitro postapkata ja zapocnav vo Septemvri so dolg protokol I izvadeni 15 jajce kletki od koi se oplodija samo 3, prviot transfer mi bese bezuspesen. Ne se zdebeliv od hormonite, samo ponervozna bev, invitroto e macno se do punkcijata poradi hormonite. Moze dokolku vi ja sredat cistata da ostanete prirodno, no dokolku jas imala nisko amh ne bi cekala. Vo sekoj slucaj site se razlicni.
So prvoto ostanav prirodno cistata e pomala zasega ama ke porasni so tek na vreme ako ne ostanam bremena nz so ke napravam me buni i niskoto amh denes na lev jajnik imav 3afk fala na odgovorot
Јас имав трансфер на дводневно ембрионче и еве го сонцето си спие до мене 5 месеци бев стрплива до 14ти ден и тогаш направив бета, но ако толку не можеш да издржиш, направи некој ден порано, ќе покаже. Јас добив објаснување дека др одлучил дводневно да ми врати бидејќи сметал дека по убаво ќе си расте во матка и еве, во право бил. Опушти се и со среќа
Daj boze da ja imam tvojata sreka i docekam istata radost kako tebe. Fala ti na odg. mi znaci. Kaj koj doktor bese?