Sekoj e razlicen, jas so prvata bremenost osven osetlivi gradi drug simptom nemav. Komsikata nemase bolni gradi, ama se ubi od povrakanje, sestrami do 3 meseci dobivase ciklus. Proveri uste ednas bta, ne ja prekinuvaj terapijata, sekako ke bide kako sto treba da bide, a ke bide pozitivno.
Devojki ve molam za mislenje, vo 5ta gestaciska nedela mi utrvdija sakus, ne mozese da se vidi yolk kesicka i embrionot. Doktorot rece rano e i za 10dena za srceva akcija da odam na pregled. Dali na nekoja se slucilo ova i potoa bilo se vo red? Verojatno kaj site razlicno ili ima nekoe pravilo do koga treba da se vidat pri pregledot?
Здраво девојки, Вчера имав трансфер на тридневен ембрион,од терапија дијазепам од 2мг,клексан,декортин,пролутекс и утрогестан. Генерално дијазепамот секогаш ми правел нелагадно чуство спротивно на тоа дека треба да ме опушти. Денес сум буквално како прегазена,немам желба ни за храна ни за течност дури и чуствувам благ нагон на повраќање. Дали тоа треба да ме загрижи или? Однапред благодарам
Diazepamot nisto niti steti, niti ti pomaga za implantacija, taka da ako ne ti odgovara, pisi mu na doktorot, ke ti go iskluci, ne e biten element voopste, osven kaj nervozni i napnati sostojbi, togas pomaga
Дијазепамот ми влијае мене како дрога, јас до сега сум пиела 2 пати во живот и два пати причината е ивф и знаев од искуство дека ќе ми биде сега исто. Јас кога се напив еден саат пред трансфер бев како издрогирана, ама имам халуцинации озбилно, си замислувам работи се губам на кратко, тоа е тоа јака ми е дозата и помирена сум дека го пијам за да ми го смири телото. А пак навечер пред спиење кога го пиев по трансфер, толку е, како некој светло да изгасил, се губам одма кома. Јас ти кажувам мое искуство, ги испив помина, си поспав како од воз прегазена и јас и ако си загрижена за трансферот мене ми влијаеше позитивно, нема врска што е јака доза за психа, изгледа си е добра доза за телото да помогне во целиот процес. Вода мора да пиеш, ако треба и со сила. Е сега, ако многу ти стане лошо, консултирај се со некој доктор, мене не ми беше лошо како да сум болна.
Ви благодарам за искрените одговори,се слушнав со сестрата и таа ми потврди дека кај доста пациенти се случува ова и во тој случај се исклучува од терапијата.
Devojki zdravo na 9 den od transfer pravev test se pojavi bleda 2 linija deneska na 13 den isto bleda se pojavi pravev bhcg denes na 13 den-56 Sto mislite dali e vo red
Веќе започнав инвитро,но Др ми биде дермоидна циста 33 мм Дали некоја имала досега и да ми каже каде е најдобро за интервенција? Но малце се збунив бидејќи и покрај цистата веќе примам терапија за постапката.
Каков ти е амх, знаеш? Велат за хормони ако Е2 е поголемо од 60, дека можно е да бараат амх бидејќи е хормон што може да ја замаскира и лажно ја намали вредноста на FSH. Нека споделат и поискусните.
Dva pati sum operirana i pak imam.takov mi e organizmot.eve denese mi e 4 den od transfer.obicno doktorite za cista sovetuvaat bremenost najdobar lek.so sreka.inaku operirana sum i na gak i vo remedika.
Jas na 13 ti den imav beta 70 i nesto no mi zavrsi so missed abortion.Mora da proveris dali se duplira pravilno ,so sreka
Јас во октомври се оперирав од циста.Пиев терапија но и покрај терапија растеше и единствен излез беше операција.Беше со големина на цитрон и се мислеше дека е дермоидна,но хистопатолошкиот наод покажа дека е cysta simplex (наједноставната циста).Ако се мислиш за некаде на приватно,Др Митко Ивановски топла препорака.
Pisi mu na dr I proveri si pak za dva dena. Mislam deka ke bide dobro 2+2 vo medicinata ne se 4. So srekja
Јас имав сличен случај како тебе и кога отидов после имаше срцева реакција и се беше во ред, ќеркичката ми е веќе 6 години. Тоа беше природна бременост ама би требало да е исто и за инвитро.
Da da isto e i so invitro. Fala, fala mnogu na odgovor. Veruvam deka se kje bide dobro, se e Bozja volja da e ziva i zdrava kjerkichka
Не барај симптоми, а бетата мене ми изгледа дека нормално се дуплира, но штом од клиника ти кажале дека бавно расти, за да дена повторни повтори бета. Со среќа и се да заврши добро