Од овде што имам читано обично во 6 та, 7 ма па дури некои девојки и во 8 ма недела имаат слушнато срце. Не се грижи и не си прави стресови, во моментот воопшто не ти е потребно тоа, а здравје како што ти кажал докторот, за 10 дена појди си и да си го слушнеш најубавото срценце
Blagodaram srcko za poddrska, se opustiv citav tuka na forumov deka nema pravila. Veruvam se ke bide vo red
Zdravo, denes napraviv dva testa posle ivf so (donor jk) dvata negativni,plativ 5000 evra za 8 jk od koi 4 se odmrznaa a edna se oplodi i imav transfer na 3 den, doktorot mi pobara i test preku krv ama nemam nadez.. toa e toa odime ponatamu, imam nekolku prashanja.. od plodnost neshto slabo mi odgovaraat na poraki mozebi poradi praznikov.. ova ivf mi beshe so vaucer preku fond, sakav da prasham dali nekoj znae posle kolku vreme mozam da apliciram pak za vaucer? Uste kolku vreme ke treba da primam terapija, posle kolku vreme ke dobijam i dali e po bolno od obichno? I posle kolku vreme mozam povtorno da odam na ivf? Fala vi unapred ❤️
Pravo imas na 3 vauceri, ama eve jas ne znaev dali moze dokolku imas zamrznato embrioni, da podneses za vtor vauceri, zatoa na privatno si plativ. Posle ispadna deka mozelo ako imas zamrznato da podneses za vtor vauceri. Najubavo rasprasaj se vo fondot. Za dobivanje posle mnogu hormoni, jas imam zadocnuvanje na ciklusot od 10 dena, a bolkata mi bese ista.
Kaj mene vo 5ta nedela ne mozese da se vidi plod samo sakus potoa bese se vo red… 8 nedela slusnavne srcence
Здраво пријателки мои не сум нова на форумот само си го заборавив пасс и морав повторно да се зачленам пред 18 месеци бев мноогуу активна сега планирам повторно да аплицирам за ваучер па повторно ке се дружиме…инакуу цело време ве читам секој ден го отварам форумот кој мене многу ми значи и многу ми помогна во мојата борба
Bese po presmetka za 7 nedela a zastanuvase so razvoj nemase srceva reakcija i togas go abortirav so apcinja
Dali nekoj bil na klomifen od tret den na ciklus za transfer na zamrznati? Kakov e toj protokol,kako stimuliran li se racuna,zasto prethodniot mi bese skroz na priroden bez nikakvo apce ovie apcinja za prv pat ke gi pijam,no togas go odlozivme za sega zasto doktorot ne bese zadovolen nesto okolu ovulacijata Neka mi pise nekoj sto e imal vakva sema,pet dena klomifen na deveti den prvo eho...
Jas bev na drug vid na apcinja, so cel da se sozdadat jajce kletki, za da imam transfer, poradi nemanje jajce kletka Dr smetas deka ne e pogodno da se pravi transfer, zosto nema da ima pravilena rabota na hormonite.
Денес кој ден од трансфер ти е? Не прекинувај терапија пред прво да испиташ бета, така е најсигурно. Во случај ако ја прекинеш терапијата циклус ќе си добиеш најнормално кога треба и тековно да си добиеш, и болките ти се како и секој циклус, ништо не е поболно. За ваучер се аплицира после 6 месеци од трансфер и се препорачува да се прави инвитро после 6 месеци но тоа е во случај кога примаш стимулации, во твојот случај ти си била без стимулации бидејќи си била со донор јајце клети, претпоставувам можеш повторен обид да имаш после два или три менструални циклуса. Бидејќи веќе имаш замрзнато уште 4 јајце клетки, мислам дека ти е подобро да одеш на приватно и само трансфер да си платеш, но еве и други членки нека ти дадат совет што е подобро, некој што бил во оваква ситуација. Поздрав.
Јас сум месецов со кломифен, бидејки немав овулација добра 6 месеци уназад и не можев трансфер да правам. Супер реагирам јас, а имам 41 год. Без гајле, добар протокол е тоа.
Samo preku krv e verodostoen rezultat, do togas ne prekinuvaj terapija....Ako si veke posle 10 den od transfer, pravi test preku krv. Ako e preku krv negativen, togas se prekinuva terapija i ke dobies vo zavisnost koga ke zavrsi dejstvoto na progesteronot, kaj sekoj e razlicno, od 3 do kaj 10 dena po prekin na terapija se dobiva ciklus.
Fala ti, beta beshe 0.1 mnogu se razocharav, plativ 5000 evra za 8 jajce kletki, 4 se odmrznaa edna se oplodi mi ja stavija na 3 den, najverojatno i taa ne bese kako sto treba neznam sto da kazam, imam uste 4jk i mi e strav da odam pak, da ne go pominuvam istoto. Prekinav terapija, sega cekam da si dobijam da mi olesne malku, nekako vo celava nesrekja sum i srekna sto zavrsi agonijava.
Fala ti za sovetot, mi treba malku psihofizicki da ozdravam za naredno ivf, sigurno ke pauziram do avgust, mnogu vreme mi e cekanje za vaucer pa verojatno ke platime privatno, prasav, samo transferot kosta 2000 evra. Inaku beta bese 0.1
Без разлика како ова ке заврши, на тестовите од апт за толку рана бременост јас не им верувам. Дури не добиеш нег тест преку крв јас не би прекинувала терапија. За втор ваучер, имаш право 6 месеци по трансфер. До тогаш спремаш документи. Дали имаш замрзнати ембриони или не, нема врска со ваучерот. Ама како што разбрав донор јк имаш замрзнати, но секако тоа нема врска со ваучерот. Со лесно и тибпуштам среќичка
Кој не поминал низ ова, само тој не знае. Дај си време и верувај му на следното ембрионче. Тоа твоето чека да биде оплодена јк и преубав ембрион.
Добро утро, среќен празник на сите што го славиме. Мене денес ми е 13 ден од трансфер, скоро секогаш добивам на 04 од месецот, денес не дишам за да не добијам циклус. Прашањето ми е случајно да не знаете дали лабароторите на Ремедика и Систина денес работата за надворешни пациенти (за хоспитализирана знам дека работат). Ѕвонев на двете места никој не се јавува.