Premnogu sum voznemirena za da odam na kafe,ne sum bas dobro drustvo za kafe.Do utre ke ostanam bez nervi i bez trpenie
Оф леле!!! Олабави се. Вака оди постапката - доаѓаш, те носат во соба, ти даваат спаваќа. Кога ќе се облечеш одиш во сала. Во салата имаш неколку сестри и една те боцка во вена. На нозете ти облекуваат едни како чорапи, легнуваш доаѓа доктпрот и анестезиологот. Ти ставаат маска на устата и следно се будиш во соба. Толку ај олабави се
Инфузијата мислам е и за да ти го качат притисокот малку,за да не ти се врти,оти пага притисокот при анесрезија,нели за да те успие.Немој да се ствараш непотребни стресови.Дури и ако ти е мачно малце после тоа,не е страшно нормално е,кога ке те пуштат дома,јогурт со аб култура или активиа,ке си пиеш по малку не наеднаш,и ке ти помине,јас така правев,и реглан се напив.Но повекето минат без гадење.
Јас не осетив гадење воопшто. Не е нешто за паничење - секако страв од непознато секогаш има. Ова е толку кратка анестезија што воопшто не треба да се паничи. Ќе пише и она утре дека не е страшно
Vi blagodaram za podrskata,se nadevam deka ke pisam utre deka ne e strasno i ke se smeeme na ovie postovi
Ke pisuvas use dodeka cekas da istece toa poso nema sto drugo da se prai zemi si mob so full baterija
Па затоа и реков најчесто минат без гадење,само ете јас сум таква .И го кажав моето искуство за да не се исплаши ако недај Боже и е неарно.Јас секогаш сакам да знам и да сум спремна и на позитивните и на негативните искуства затоа и пишав.Али во секој случај не е страшно.И јас кревав паника и за џабе,се помина. .Многу се ретки тие што повракаат.Во моите познанички никој нема негативно искуство.Сите биле само сонливи.
I mene mi kazaa deka e kratka anestezija,20-30 min,i mi rekoa da ne pijam i voda,gladna i zedna.Mozebi toa gadenje se stvara i od voda ne znam sto da kazam.
И јас бев и гладна и жедна ми кажаа.Не јадев после 18h,предходниот ден и не пиев вода после полнок мислам предходно.Уживкај,јас ни алкохол не понесувам може и тоа има веза.
Jas ne znam kako ke izdrzam,stanuvam i dve casi voda pijam,a alkohol si podnesuvam,sakam da si se napijam hahahahaha
Е и мене тоа ми беше тешко оти пијам вода и нокно време а и сабајле исто се будам жедна....ама тоа е.Супер штом поднесуваш алкохол не би требало да ти е лошо.Абе силна жена си ајде само храбро.
здраво женски.петокот ме израдуваа од трансфузиологија резултатите ми биле во ред(јес да кај тромбоцитите бев под граница ин беше 150 јас имав 104 не се рачунало за проблем, ми рекоа ако се оперираш во иднина да им кажиш на докторите,леле јас 100 операции поминав без да знам)!!ама се изначекавме на 1 не боцкаа,резултати на 18!битно и ова помина.сега да ве прашам се спремам за вториот ваучер направив хормони (и тироидна секако),4Д, пап брисеви и уште да ги ископирам инсеминациите од лани и хистеро и лапаро што имам.да не им текне уште нешто да побараат од фондот? фала ако се сетите некоја пишете. поздрав
Јади многу аронија, цвекло... Сепак добро би било да ги доведеш во ред тромбоцитите За ваучер не го заборавај инфективниот скрининг и крвната слика, за мм 2спермограми и спермокултура, другото што го наведе ок е, тоа е тоа Среќно...
I jas duso imaf dobro iskustvo so Ivanovski, kaj nego imaf edno neuspesno ivf i edna uspesna inseminacija koja na kraj zavarsi loso no sepak od negova strana mislam ok doktor deka e