Ве молам дали некоја има Гонал од 75, ми треба за денес од членките регион (Битола,Ресен,Прилеп),вторник ќе и бидат вратени ми требаат 2 инекции. Затворени се аптеките ги имаат само Скопје,вторник одам па ќе и бидат вратени
Dokolku nemozes da najdes obrati se na здружение до бебе по патот на ивф. Ednas tie mnogu mi pomognaa koga nemozev vo cela drzava da najdam stom inekcia
Mi docni 3 dena, no bhcg e pomalo od 2. Mojata borba zavrsi za vtoro dete, fala bogu imam since I imam sto da gushkam neka mi e ziv I zdrav Na site vas vi posakuvam golema sreka.
Правев имунолошки испитувања, дали се разбира некој во резултатов. Колку што гледам резултатите се ок. Дали треба да одам да ми ги види имунолог или?
Zenicki pomos na 30 april mi bese transferot na 3 dneven.neznam zasto ama cel den mislam deka nema da bide uspesno.dali e hormoni vo prasanje ili nekoe precustvo neznam.dali i nekoja druga taka se osekala kako mene?
Нема откажување,и јас се борам за второ,имав неуспешен трансфер со замрзнати,ме зеза сега менструацијата,ама ќе терам напред. Нека ни се живи и здрави,само убаво е да имаат некој свој утре,брат или сестра,јас сум 45 и не се откажувам,одиме напред
Девојки, дали некоја од вас што е во рана бременост (5-6 недели) има кафен исцедок? Прв пат денес ми се случи ова. Читам дека е нормално, ама сепак се плашам. Во петок треба да одам за срцева реакција.
Имав и тоа на повеќе пати. Прво беше неколку дена како spotting па запре. После една недела дури и крв беше, на итна отидов одма, имаше срце. Необјасниво крварење беше. Сигурно си покрина со терапија. Многу е мало нема да се види ништо, ама ако се осеќаш несигурно оди да те проверат.
Малку сум посмирена, сметам дека не е ништо страшно и често се случува. Ако ми се повтори утре ќе се јавам на докторот. Ти благодарам на одговорот
Za sekoja promena sto se slucuva treba da se izvesti doktorot bez razlika dali e se slucuva kaj drugi ili ne i jas imav taka se javiv vednas na doktorot i mi prekina aspirin mi dodade prolutex sega neznam ti sto terapija primas ama ne e loso da go izvestis doktorot sepak da bide zapoznaen sto i kako se slucuva… ne sakam da me svatite pogresno no ova e najdobronameren sovet
Така е. Се слушнавме сабајле и аспиринот ќе го отфрлам, пролутекс и утрогестан секако имам во терапија. Ти благодарам на советот.
Девојки,дали на некој му стигна ваучер средина на март што аплицирал? 14ти март поднесов уште ништо нема
Јас на 18март аплицирав а на 9април го земав ваучерот само што не чекав преку пошта отидов директно таму и ми го дадоа на рака
Да ве замолам предлог за ендокринолог? може приватно или државно некој кој е искусен добар, посветен..
После неуспешно ин витро искуството што ви покажало колку треба да се оправи телото до следна фаза, бидејќи секако многу хормони се ставаат. Кога сте направиле испитување на хормони.. веројатно треба стабилизација. за ваучер прочитав треба да има 6 месеци растојание..искуство ве молам да споделите