Јас се водев по циклусот, 3 месеци ми беше како пореметен и после се стабилизира. Хормоните ги проверив после 5 месеци од ин витро и добри ми беа. Ма да нели кај секоја е различно.
Здраво да прашам вчера после негативен тест ја прекинав терапијата, утогестан, клексани и Аспирин. Денес имам многу напнатост во градите, дали ви се има на вас случено и после колку време од прекината терапија имате добиено циклус? Минатото инвитро прокрварив иако примав терапија. Убав ден
Феминки да се пријавам дека денес направив бета хцг и беше негативен. Искуство после неуспешен ембриотрансфер, кога може пак да се проба?
Е па тогаш подобро да почекаш некој месец, малку да се опоравиш и физички и психички па да направиш трансфер.
Zeni borci jas ne izdrzav nesto od vnatre me jadese od vcera me tera da mislam deka moeto invitro e neuspesno znam deka e mnogu rano na 30 april imav transfer na 3 dneven.denes napravih self clear test ispadna negativen.sepak ke pocekam do petok i preku krf da ispitam.imala li nekoja od vas slicna situacija kako mojata a na kraj da bilo pozitivno?
Moe iskustvo posle neuspesno invitro - odma sleden ciklus punkcija bez stimulacija, proverka na hormoni uoci punkcija. Ne sum imala nikakvo poremetuvanje ni ciklusot ni hormonite. Taka da, iskustva od drugite ne ti se validni sekoj organizam e razlicen.
Многу ти е рано за тестови, па дури и за преку крв. Чекај да пројде 11 ден од трансфер па направи тест преку крв.
Почекај, рано ти е. Јас направив на 14-ти ден од трансфер (исто на 3 дневен ембрион и се рачуна како 12ти ден по трансфер) и втората црта одвај се гледаше. Не се разочарувај предвреме.
Здраво дали некоја од вас знае отприлика колку одат трошковите со замрзнати јајце клетки во приватниве клиники во скопје ако и после третиот искористен ваучер од државата треба да правите ин витро а имате веќе замрзнати јајце клетки?
Драги, одговорот го знам, но сепак сакам да си потврдам бидејќи не сум многу разумна овие денови (премногу хормони). 10ти ден од трансфер (не сметајќи го денот на трансфер) на две 5дневни бластоцисти. Бета 1.2. Дали да прекинам со терапија или уште да се мачам?
Мислам дека треба да му се јавиш на докторот. Тој да ти каже дали да ја прекинеш. Иако бетата е ниска, покажува негативен тест. сепак консултирај си се со докторот. Тој најдобро ќе ти каже.
Фала многу. Уште едно прашање, која е разликата помеѓу докториве според вас, на кој начин одбирате доктор ако постапката е иста секаде? Јас немам никаков детектиран проблем, освен што имам 40 год и поради возраста решивме да биде ин витро за да не чекаме премногу. Ја одбрав др Адамоска во Ремедика, ама онака, на еци пеци пец Па сега ги гледам вашите гласања и оценки, и се мислам дали/што е нешто различно кај др доктор?