Многу ми е жал мила собирај сила за нареден пат и дај боже да биде успешно. Инаку јас после неуспешен трансфер наредниот го направивме на замрзнат преку еден циклус и еве сум со позитивна бета чекам да дојде терминот за срце да слушнеме
Што убаво многу ми е мило кога ќе слушнам дека на некој му успеало ми дава надеж и на мене. Не знам зошто ама и докторите викаат дека многу ретко на некој од прв пат да му успеало. Вие после колку време го направивте вториот трансфер? И што испитувања направивте?
Да се надоврзам на муабетот,нешто што ми тежи. Во разговор со матичниот гинеколог која во принцип е брутално искрена ми рече дека нема правила,но првото ИВФ ретко успева и подобро било кај мажот да се “хаос” наодите а кај жената се океј отколку обратно за да ИВФ вроди со плод. Не е ова за да се демотивираме,знам дека нема правила,немам уште искуство,кој има може да каже.
Кај нас токму така беше не беше сјаен спермограмот па не вроди плод, но тоа е сепак мислење од др. Се е добро да се слушне. Претпоставувам тоа е така дека како и да е жената ја стимулираат.
Вториот трансфер го направивме со следниот циклус на природен. После неуспешниот бевме на консултации со ивф докторот за дали да се испитува дополнително уште нешто ни рече нема потреба дека се работи за стимулативните хормони кои кај мене направија хиперстимулација. Инаку кај нас спермограмот исто не беше сјаен.
Zdravo devojki me interesira dali nekoja pocnala so bockanje na nedobien ciklus nekako mi e čudno piev eden mesec cikloproginova pa dobiv pa posle mi dade Jasmin i mi reče mora da pocneme so bockanje a ja nemam uste dobieno
Девојки искуство со крварење на 10ти ден со се денот на трансферот? Темно кафеавно накај црвено не премногу но на секојдневна влошка се покажа. Од тераоија два клексани плус аспирин.. Аспиринот ке го прекинам од денеска плус се боцкам со пролутекс.. можно ли е да испадне позитивен исходот и покрај крварењето?. до сега сум немала искуство со вакво нешто
Може да си бремена. Да го прашаш докторот за сигурно, не знам како е со клексани терапија, јас тоа немам.
Moze da e impantacisko krvaranje a moze I ne. Javi mu na dr a sekako napravi si preku krv test. 10 den od transfer pokazuva veke. Good luck
Mene mi uspea od prva i toa so malku loš spermogram i mnogu loši hormoni kaj mene, fsh 18, amh 0.02. Ništo posebno ispituvanja osven tie dvete i hsg, ona što baraat od fondot, ništo plus toa ni mutacii, ni posebni analizi od brisevi i sl. Kje bide
Браво и мене фсх ми беше 13 ка. Кај кој доктор ја правевте постапката? Ми давате надеж секоја жена има своја борба и приказна.
Јас многу размислував пред да одберам клиника во која би правела. Се водев прво од искуства, првично од мои пријатели, блиски луѓе, мислам дека сме многу со истиов проблем и инвитро искуства имаат многу од нас. После истражув и за клиниката. Апарати, доктори, емриолози и процедури кои ги нудат (секоја клиника има различен пристап, апаратура, достапност на доктори, и процедури) На пример мене не ми беше важно дали докторот психички ќе "кликнеме". како што повеќето бираат доктор. Јас сакав стручност и искреност. Јас докторот што го одбрав нема ни најмалку психолошки пристап, многу е директен па и искрен. многу не го сакаат ради тоа. Но јас кај него имав едно и успешно инвитро. Што воопшто не се каам за изборот. Клиниката има изјави за 50% успешност во инвитро постапки. Да ти кажам јас во тоа се уверив со тоа што покрај успешните искуства на мои блиски, кога имав трансфер бевме три девојки во исто време за трансфер, две останавме бремени. Тоа накратко е моето искуство и моите размислувања како сум дошла до избор на Доктор. Не го кажав името поради тоа што тука на форумов војна се води најчесто кој доктор е добар, кој не. Па не сакам да бидам нападната или дека ја фаворизирам некој или правам реклама на некој.
Не е реклама. Тоа е твое лично искуство и така само можеш од лично искуство да упатиш некој и да помогнеш.