Читам и др искуства дека во Плодност давале интралипидна и многу помагала за вгнездување на ембрионот.
Kje bide. Ja koga mi kažaa so takvo amh teško, pa ušte eden vaučer samo sleduva, nekako si rekov sebe si mora da bide, nemam pari za davanje povekje, celo vreme taka mislev kje bide, kje bide, nema da mi treba vaučer so donirani jajce kletki, mnogu znaat oni od procent i sl. Samo pozitivna misla Ne se zamarav što mi dale kako mi dale, mi dale toa e toa, ne se sporeduvav, eve vekje i ispozaboraviv kako beše
Jas sum so dijagnoza,naruseni faktori,namalen protein Z,trombocitopenija i APS,poradi toa doktorot mi rece da primam
и мене истото ми се случи,аспиринот ми го прекина,и утрогестан ми даде. имплантациско крварење е тоа.
Za 5/6 dena jas dobiv ciklus. Posle naredniot mi bese na 28 dena pa sledniot za 10 dena porano. Hormonite mi se haos.
Ne sum gi sredila uste, pred 2 meseci mi bese transferot. Razlicni iskustva ima, kaj nekoi se dobri, jas bev na kontroliran ciklus so estrofem po sema piev, zamrznat embrion. Ostavam malku vreme da pomine i da mi se regulira ciklusot. Zosto preth mi doagjal na 28 dena sega dva pati vo eden mesec.
Треба да биде измеѓу 1 и 2. Во Солун на трети ден од циклус при ембриотрансфер со замрзнати ти бараат тсх.кога веќе правиш ин витро треба да ги елиминираш сите шанси за неуспех.
Така е зашто и процесот психички изморува бар се што е во наша моќ да направиме па докторите каде има недостатоци да решаваат.
Јас оваа ја пијам, во Зегин околу 1690 мислам беше, потоа порачав од iHerb, многу поефтини се, за две пакувања со попуст околу 1300-1400.
Не ја дава само Плодност, во сите ИВФ клиники се дава. Јас сум примала на секој трансфер, не би рекла дека е пресудна, али нема штета да се прими. Се дава ако се утврдени автоимуни заболувања или НК клетки во ендометриум. Се комбинира со терапија декортин или други кортико таблети За тсх исто многу ти е битен, од 1 до 2.5 е идеално, али знам и со повисок што останеле, некогаш треба среќа, во ваквите процеси среќата е најбитна работа, не се 2 и 2, 4 тука.
А колку време се чека од iherb? Пошо јас сакам да почнам одма. Здравје Боже ИВФ изгледа ќе биде во јуни,а јас после неуспешната инсеминација во декември баталив се од суплементи и сега сакам да почнам уште одма.
Jas koga naracav otprilika mi stigna za 2.5 nedeli.koga naracuvav pisuvase od koga do koga treba da stigne ama na mene i pred termin mi stigna.
Многу се поефтини на и херб,особено суплементите на Now. Можеш да си споредиш онлине со нашиве цени. Нема никаква смисла да не глобаат така. Одбери само обична пошта бидејќи се друго се наплаќа плус. Од Бугарија имаш поефтина варијанта на метил фолат ако сакаш да си поминеш поефтино додека ти стигнат од и херб.
Има врска, јас го контролирам со еутирокс. Мене ми е малку над границата треба да е до 2. Мене мислам ми беше околу 3. Си пијам апчиња веќе неколку години. И првиот пат кога правев ивф, испитав пррд започнување и ми беше под 2 супер за постапката, од краток протокол од хормони ми де накачи ден пред транфер 6-7 не се ни сеќавам точно превисоко беше, но мојот доктор за ивф и ендокринологот беа согласни дека е моментално "вештачки" покачено од хормоните, сепак да пробаме и успеа наредниот ден трансферот, ама ми покачија доза еутирокс малце за да стабилизира изгледа и цела бременост си бев со покачена доза за поддршка. Исто и овој пат, само сега ми беше под 2 тсх и на природен циклус ивф и не ми се покачи многу вредноста, дента кога правев бета, јас цело време си проверувам со крв Мислам дека ако имате и најмал сомнеж за тсх, консултирајте се со ендокринолог, ако фали мала поддршка од еутирокс за да е успешна постапката, на толку апчиња уште едно не е страшно
Многу чекав јас, може два месеци, царинење чекав, инаку стигнати ми беа за неполн месец. Од FedEx. Епа сега купи од Зегин, потоа порачај си, таман додека чекаш ќе си имаш, првата нарачка со попуст ми беше.
Смени си го името Нека биде само радост ............ Сакам да ве прашам две прашања: 1. Што земате од суплементи после НЕУСПЕШЕН ТРАНСФЕР, со цел да се закрепне организмот и регулираат хормоните? Дали има чаеви, медови, тинктури што ги препорачувате, витамини? 2. Што земате од суплементи за да го спремите организмот за ТРАНСФЕР? Јас вит Д, Метилирана, Профертил и матичен млеч. Дали има нешто друго подобро (пример, дали Фемибион е подобар) или нешто плус?
Девојки, Вие што сте биле на природен циклус, колку ви биле вредностите на Lh i E2 пред пункција? Денес бев кај докторот на 10 ден од циклус. Виде убави 2 фоликула и добар ендометриум и кажа да пробаме месецов на природен. Ми даде да испитам Lh i E2, па ако се тие во ред тогаш сабота или недела да се прави пункција.Но Lh e 35, a E2 226. Го откажа планот за овој месец на природен зошто Lh беше високо, вели дека најубаво е да биде до 10. И оставивме за нареден месец да почнеме со следење малку порано. Но не го прашав зошто толку е качено Lh во оваа фаза? Дали и вие сте имале ваков случај?