Posle neuspesen transfer sega planiram da go odmoram organizmot od vestacki tableti. Imam edna kniga - Lekoviti rastenija pa zdravje sakam da probam so caevi kolku sto mozam poveke da si go em procistam i spremam organizmot za 3 to ivf. A pred transfer tonista tableti: Terapija: 38 meriofeta, 6 cetrotide i stop inrkcijata. Tableti: DHEA×2 od 50 mg, metil folat, metil B12, vit Dx2 od 1000, profertil 1+1, estrofem 2×2 i potoa 3×2 mi nakaci, Maca×2, Q10×2 od 100, poliginax vaginaleti. 2 dena pred transver mi dade kalcium od 500 i vit. C od 500 mg. Posle transver ne pijam DHEA, drugoto ostanuva. Osven toa mi dodade prolutex inekcii 2×1, kleksani inekcii1×1, gel krinon vaginaleti, premama 1+1, decortin 2×pola, cardiopirin 1×1, biofeminn 2x1. I mi napomenija da jadam mn. Proteini i tecnosti. Prviot pat ksj Organziski imav samo folna i aspirin. Nikakvi vit. i bev so bemfola i triptofem stimulirana. Sekako i dr. Si bese najdobar, potoa znaes se e do samiot org. kako ke go prifati embrionot. Za zal nemav ni implementacija prviot pat.
Da te prasam,dali so toa Amh na prva ti go odobrija i 3 tiot vaucer. Mene doktorot mi napisal vo izvestajot deka e 0.44 iako tolku mi bese 2020 god. Se plasam da ne treba da se molam i da pisam zalba za moi j.k vo slucaj ne daj boze da mi odobrat samo so donirani Sega se mislam ako moze nekako da se izvede da go izbrise dr toa. Od izvestaj, ama pa toa e arhivirano valjda.
Samo eden vaučer dobiv, toj go iskoristiv za uspešnoto invitro, so moi jajce kletki barav vednaš so molba ušte so podnesuvanje dokumenti koga pobaraa amh, a pobaraa radi fsh 18. Za vtor i tret rekoa samo so donirani, ama eve pominav so svoi do prviot vaučer Ako imaat tamu dokument so taa brojka, đabe, nema brišenje
Jas eve 8 nedela proveriv vo sinlab tsh i mi bese 2.05,mi bese strav da nemi se kaci sega ama doab si e.Utre sum na endokrinolog
Zdravo na 17den od transfer bhcg mi bese 110 deneska pak go povtoriv za dva dena bhcg mi e 182.Denes mi e 19 den od transfer pa nekako malku e.Da spodeli nekoja clenka iskustvo ako ima vo sabota sam na pregled kaj doktorot
Jas 6 meseci ne mozam dobri hormoni da nacekam, kaj mene Est mi e nizok. Lh e visoko zosto ili porano ti e ovulacija ili se nekvalitetni tie folikuli. Pravilno postapil doktorot. Sepak za priroden ciklus e malku tegavenje, sekoj mesec se sledat hormoni
Za dva dena pak da povtoris. Sabota ako mozes Ne znam na pregled sto moze da vidi doktorot, mnogu e rano. Bhcg ke vi bide vodic kako se razviva
Добив циклус пред 4 дена и почнав со микрогинон а преглед ми закажаа на 23ти месецов. Претпоставувам долг ќе биде,па викам да прашам кои лекови спаѓаат,ако ми го даде тоа Суперфакт што се боцка од 20ти ден да знам дали да го платам,да се спремам со пари.
Кај Ивановски беше така? Мене уште прв пат кога бев ми кажа со краток протокол, и ми објасни што покрива Фондот. Тогаш беше 30 мериоферт, сега мислам 33 покрива Фондот, цетротид не покрива, тоа на крај ми вклучија, и стоп инјекцијата не ја платив. Најдобро прашај си го докторот да си знаеш.
Офф фала ти многу. Вие сте ми најголема поддршка. Од кога ми стигна ваучерот не знам кај сум,ептен паднав психички. Што би правела јас без вас
За првото инвитро кога бев долг протокол знам дека се боцкав супрефакт од 15/6 ден, не се сеќавам баш и знам дека беше покриено од фонд. Твое е сега да си се опуштиш само колку можиш повеќе, а поддршка имаш од сите тука
Девојки да ве прашам по прекинување на терапија по неуспешен трансфер дали ви се појавувале мали модринки по телото што траат кратко ?