Мене ми кажа ако не можеш да најдеш од 200 мг дека се дефицит кај нас од 100 ка да ставаш само дупла доза. Друго ми рекоа не.
Ajde da ti dadam malku nadez amh 0,75 ,na soprugo spermogramo katastrofa so tese odevme ,5to ivf ,4 vo Plodnost 5toto kaj Trajkovski uspesno 12 mesecna kerkicka,3 jajce kletki 2 se oplodija do 5ti den i gi zamrznavme transfer so zamrznati posle nekolku meseci ,1 vrativme 1 zamrznavme .Prasaj so te interesira.
Cestitki pred se, da e ziva i zdrava kjerkickata. Sto bese porazlicno od prethodnite ivf? Ili ednostavno e srekja vo prasanje
Pa mislam pred se toa sto smenivme terapija i odevme so zamrznati embrioni .Vo Plodnost transferite mi bea so svezi .
Zdravo , dali nekoja ima zakazano pregled vo ponedelnik kaj Ivanovski ? dali znaete dali e na rabota ?
Jas vo Amerika bev vo LA vo mart, za druga rabota, ali bev i vo IVF klinika na razgovor, transferi preporacuvaat zamrznat i plus preporaclivo PGD. Da ne zboruvam kolku se napred so suplementi, psiholoska poddrska i sl. Vo sekoj slucaj i statisticki transfer od zamrznat embrion e mnogu pouspesen. Da e ziva i zdrava kerkickata
Здраво колку ве е коштало само трансвер со замрзнати ембриони имам замрзнато па се мисслам дали да одам на приватно или да поднесам пак преку фонд
Ohh, fala ti mila. Jas za zal nikogas ne sum imala j.k za zamrznuvanje. Moeto amh e mozebi i pomalo od 0.2 veke. Ama takvi slucai kako tebe mi davat mnogu nadez. Daj boze da se sluci cudo i da mi se ispolni sonot, a tebe ti posakuvam bezbroj radosti, nasmevki, i nezaboravni momenti so kerkickata. Da dava gospod na site takvi blagoslovi, neka ti e ziva i zdrava i uste ednas fala ti na podrskata.
Девојки дали има некоја што аплицирала за ваучер во март? Дали сте добиле одговор? Јас на 19ти март ги поднесов документите и сеуште чекам …
40 000 и нешто ситно, трансфер + инекциите на природен циклус + крв зимање крв мислам 2 пати, ама има ценовник на страната на new born само за трансферот колку е + одбравме ние и сите боцки да ги платиме на крај заедно, ама на природен циклус и нема многу боцкање, само стоп инекција изгледа плативме. Ама до 50 000 мислам е, а сега по ново ми кажаа дека има некоја промена, па помал износ добиваш со ваучерот за замрзнати и секако се доплаќа одреден износ. Јави се ти телефонски во клиниката кај што би правела трансфер, мислам дека и точно може да ти кажат износ
Здраво, Јас аплицирав на 26.01.24. Еднаш добив повратен одговор за дополнителни испитувања, тоа беше во март. По некој ден доставив документи повторно. Проверив дека комисијата ми го одобрила на 19.04, но ваучерот сѐ уште не сум го добила на адреса. Утре ќе одам во Фондот во Скопје, јас сум од Битола и ќе пробам лично да го земам. Доколку си во можност прашај и ти лично. Со среќа и да го добиеш што побрзо.