Vo septemvri mi odobria za dve nedeli.utrr i jas ke pratam za vtor vaucer se nadevam deka pak brzo ke mi odobrat
Девојки после колку време од неуспешен трансфер е добро да се направи втор со замрзнати, искуства да споделите?
Ми кажаа дека за втор ваучер побрзо се добивало одговор и дека не пребаруваат нешто дополнително, секако ако се е испратено како треба. може да ми кажеш што точно прати од документи? И дали после точно 6месеци од трансфер прати до фондот барање
Скроз истите документи како за првиот ваучер ги поднесов, само нели не постари од 6 месеци и плус извештајот од првата инвитро постапка. Иначе не аплицирав одма штом ми истекоа 6 месеци. Си дадов време на самата себе да не брзам и да пробам да бидам сега по опуштена во врска со целата процедура
@Viktorijaaa5 и јас то се мислам. Јас 6 месеци полнам кон 20 септември е сега сакам на пример да пратам документи почетокот на септември, тамам дури ги пратат од кај нас фондот, дури разгледат комисијата ќе си дојт таман. А немам трпение, незнам како лето ќе се летуват со притисокот..
Мене на 5ти август ми е точно 6 месеца од трансфер. Кај и да е треба да одам кај матичниот и да видам што че мемсоветува од лога да почнам со збирање документи.
Da.jas samo ke pratam izvestaj od punkcija od prvoto invitro bidejki nemase transfer,a od vtoroto nisto bidejki toa go pravev na privatno.
А од пункција тој извештај што го имаш, или треба да барам друг? А како стар, нели оргиналот го даваме? А 4Д сега не бараат?
Спермограм еден нов пратив и еден стар многу.( Копија заверена во социјално дека е верно на оригиналот) 4 Д пратив јас, ама сега гледам 2д, 3 д требит..
Devojki vidov nekoi ste ispituvale kir dnk i kir hla na imunologija. Za kolku vreme gi davaat rezultatite?