1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

241 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

186 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

55 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

18 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

96 глас(а)
    6,0%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

74 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

105 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

101 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

290 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

7 глас(а)
    0,4%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

255 глас(а)
    16,0%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

28 глас(а)
    1,8%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,5%
  15. ГАК (Сите доктори)

42 глас(а)
    2,6%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,6%
  1. ButterflyBaby

ButterflyBaby Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    72
    Петановски и Поопович имам правено неуспешно инвитро, Некој искуство со Владимир Трајковски ?
    Имам еден ембрион во систина се мислам дали да го префрлам во ну борн или да сменам доктор само или да почнам од почеток
    во бунило сум некој поискусен

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vaa

Vaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    274
    Jas sum veke 2 godini kaj trajkovski , imam edno klasicno invitro bez uspeh , edno so zamrzmati bese uspesno no vo 6nedela plodot prestana da se razviva.i sega povtorno ptaveb kaj nego so zameznati , korekten e ne zboruva mnogu .. dostapen e na mob za sto i da treba ...

На praski4e, pandelka, ButterflyBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    24
    Здраво Лана
    Во ист кош сме, две недели чекање. Јас утре треба да испитам бета. Ми вратија две 3дневни ембриончиња. Терапија со естрофем 2х2, циклогест вагинални 400мг х2, аспирин преку еден ден, клексан еднаш дневно, и метилирани фолна и б12 и селен цинк омега 3, вит д, и незнам више уште што.
    Негде околу 9-10ти ден од трансферот имав розе па кафеавко, но само на бришење на тоалетот. Па се надевам дека тоа би било од имплантацијата. Незнам што ќе правам ако не ми испадне ова позитивно, зошто ми е третиот ваучер за ивф а немаше ништо за замрзнување. Уфффф…

На nikja и LanaDelR им се допаѓа ова.
  4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    1.535
    Мила ти имсш ли некои други симптоми,добро е тоа крварењето мислам ќе биде се во ред кај тебе.Тест правеше дома?
    Јас некако после тестот се разочарав.Може нетребаше да правам.Пиши ни утре како е бетата,стискаме палци :hug:

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    2.257
    Pokusaj kaj Lazarevski,ako nema termin odi kaj Ivanovski,moja topla preporaka

На Anyshka, ButterflyBaby и 88Bubace88 им се допаѓа ова.
  6. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    24
    На почетокот имав болки во гради и по малце грчеви али ништо од симптомите неможе да ти одреди дали се фатило или не зошто може да се од промена во хормони од терапија, може да се од вистина имплантирано ембрионче а може и да е од пропрема за циклус. Во секој случај хормоните ги прават сите симптоми а сите може да укажуваат и на позитивно и на негативно.
    Тест правев излезе негативен баш некаде околу 10ти ден од трансфер. Одма солзите. Ембриологот што ни ги оплодуваше ми е блиска пријателка, зборував со неа на мобилен, ме искара добро за да не ми текне на домашни урина тестови и од тогаш не сум повторила тест. Незнам …незнам… Се надевам бар да има некаква вредност на бета, па ако треба и понатака да ја проверувам , нели на три дена да се дуплира вредноста, само да расте да знам дека се развива правилно… Тешко е, сите во групава сме со иста мисла и сите си посакуваме иста желба и сите ја тргаме истата мака.

На Vaa, ButterflyBaby, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. 88Bubace88

88Bubace88 Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    24
    Моите две ивф беа во ЊуБорн кај Трајковски, првото со долг а второто со краток протокол. Подобро реагирав на краткиот, со повеќе фоликули и зрели ј.к. Ниедно не стигна до позитивна бременост и бебче. Третото ивф ми е кај Лазаревски и се надевам на успех, уште немам проверено бета. Кај овие доктори иако немам позитивен исход од постапките, можам да кажам само убави зборови. Биле достапни да ги прашам или да ги добијам сестрите во било кое време.

Природно зачнатата бременост ја водев кај матична Надица Геровска и Петановски и немам убаво мислење за нив зошто комплетно здрав плод (обдукциски и генетски испитан) угина од ненавремена примена на клексан за да добива бебче преку добра циркулација храна кислород. Сакам да кажам дека секој преглед кај нив беше прекраток временски, велеа дека плодот бавно напредува ама добро е што срцето му чука, да пијам повеќе вода за да има повеќе плодова вода (????what the f**k), паника дека плодот има некој синдром па да направам генетска анализа ама строго преку тоа нивното во Ремедика (е како да не…за мои пари кај сакам ќе одам да се боцнам). Петановски ми мереше параметри за не дај Боже некој синдром во време кога тоа не соодветствува на зрелоста на плодот. Ми направи паника да неможам да спијам. Радост дека има плод и невидена паника стрес ако е со синдром. Во време кога тој параметар не се мери. А зошто?! Само за да се боцнам за тоа генетското. На тој преглед ми кажува и пол а на генетското излегува друг пол. Во резултатот на генетскиот панел на детето немаше никакви генетски абнормалности, го направив преку Авицена во Шпанија, а кога им го покажав во Ремедика ми измрчеа демек ‘од кај ми се резултатите’. Се знаеа да кажат освен да направат еден доплер да видат крвоснабденост и да ми дадат еден мочан клексан, да добие бебче малце храна и кислород. Го изгубив во 4ти месец , го дадов на обдукција и бебче и постелка. На бебче немаше ништо, на постелка се покажа акутно воспаление. Комплетно разочарување.

Малце раширив во пишувањето. Сакам да кажам и дека знам за парови кои истерале сосема ОК бременост и кај Петановски. Секако и кај Трајковски. И природна и ивф постапка. Неможам да кажам дека докторите не ги бива. Далеку тоа. Некако изгледа дека секој е со своја среќа.

На Anyshka, JanaDarling, LanaDelR и 4 други им се допаѓа ова.
  8. praski4e

praski4e Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    849
    Допаѓања:
    863
    На своја рака не се пие значи по препорака на др.

9. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    1.011
    @TrueDejzi дали направи денес тест мила?

10. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    2.257
    Nese sekiraj kaj Lazarevski nema takvo nesto.Zalam sto taka ti se ima sluceno,daj boze sega so edna ubava beta i ubava i lesna bremenost.Vospalenieto na postelkata se ustanovi deka od kleksan sto neti dale.Pa dobro neti tekna kaj Jani da otides on barem keti dal.

На Anyshka и 88Bubace88 им се допаѓа ова.
  11. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    718
    :hug::hug::hug::hug:

На 88Bubace88 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Kaj Lazarevski, ne gubi vreme kaj Vladimir T. Ok doktor e, ali spored mene Sistina se mn bolje od New Born! Nesporedliv e Lazarevski za mene e br.1
    Mn cudni rab mi se izdesija vo New Born, ako pravis tamu embriotransfer ne stanuvaj da mocas saat vreme baraj onakvo lopatka...mene mi dozvolija odnosno nikoj ne mi kaza deka ne smeam da stanuvam.. ne znam dali toa bese presudno no prvoto invitro neuspesno. Vo Sistina saat ipol ne mi dadoa da mocam mi stavija lopatka vo krevetot i mi stavaa inekcija za olabavuvanje na matkata. Vtoro invitro uspesno kaj Lazarevski na prirodno se odese..so srekja i da dade Gospod kaj site sto posakuvaat! **

На Anyshka, ButterflyBaby, Lady Leona и 5 други им се допаѓа ова.
  13. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Kazuvam samo svoe mislenje, ima eden kup devojki sto se zadovolni od New Born. Sestrite na primer od tamy ne znaea da mi kazat kleksani kaj se cuvaat taa ednata mi rece vo frizider!

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Inaku za prefrlanje na embrioni od New Born do Sistina 21 000 den plativ. A kolku e za obratno ne znam:)

На ButterflyBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shkolka@

Shkolka@ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    221
    I jas se soglasuvam so vas,jas bev kaj doktor Tatjana tri ivf se ista terapija i pak ista sama barav da se promeni neshto no taa sekogash pak so ista prodolzhuvashe imav dva embrioni gi prefrliv vo plodnost so mnogu podruga terapija i infuzija na den na transfer za grchevi na matka fala mu na boga uspeshno i vidovme dve mali tochki na eho vo petokotnekogash i promenata e dobra

На Anyshka, Dijana DM, Nikol29 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. nadez88

nadez88 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2023
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    176
    Sekoj razlicno iskustvo :)

На Marr_ss, Anyshka, ButterflyBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.