Sekoj ima pravo dasi kaze svoe iskustvo i svoe mislenje.Ima luge sto po godini talkaat i davaat pari po tie vrati.Taka da sekoj so svoja maka i svoe iskustvo i sekoj ima pravo dasi spodeli i kaze.Ubav den
Јас сум кај него, знам дека од 14-24јуни е на одмор. Деновиве имам закажано контрола па ќе дознаам што и како додека не е тука.
Не пишува на кутијата, ама на страната и а key benefits и пишува micronized for easy absorption И незнам сега..
Da tocno ama ne znaci deka ako ti si uspeala kaj toj doktor, deka sekoj uspeva tamu. Pak kje kazam ubavo e da kaze sekoj svoe iskustvo ama ne celo vreme da napinja deka drugite doktori necinat deka samo negoviot cini. Tuka ima mnogu iskustva kade sto sekoj e zadovolen kaj razlicen doktor i vo razlicna klinika. Edit: Tuka site se pravime deka mnogu znaeme kolku treba da se lezi, sto kako i samite se napnuvame so gluposti. Treba da se ima doverba vo doktorot koj i da e. Ako ne mu veruvate na nekoj doktor, na embriolozi, klinika i slicno voopsto ne pravite tamu, zatoa prvo postoi konsultacija za da ne si gi trosime za dzabe vaucerite. Nekogas ne uspevaat nekoi raboti poradi sto samite si pravime taka. Kakvi ti se mislite takov ke ti bide zivotot. Povekje pozitiva zenicki i podrska vo ovoj makotrpen del od zivotot
Девојки,пишав сабајле ама од многу мислења во темава ми се изгуби прашњево ама паничам.прво ивф ми е и не сум искусна. 6ти ден од циклус ми е. Од втор ден примав по два Фостимона. (4 дена по 2 Фостимона) Сабајле бев на ехо. Вкупно 10 фоликули по 10цм,најмногу на десен јајник,лев послабо ми создава изгледа. Сега 4 дена ќе примам по 3 Фостимона и петок мере Е2 и ехо. Малку се разочарав очекував многу повеќе фоликули бидејќи и онака ги имам со ПЦО сум. Што мислите? Количината и големината дали се добри сега за сега?
Nikoj kolku sto polrocitav i jas licno pisav nenapinja.Zatoa pak ke pisam sekoj so svoe licno makotrpno iskustvo i sekoj ima pravo dasi go spodeli i kaze.Nikoj nenapadna klinika i doktor i sekoj si ima pravo toa dasi go spodeli i kaze.Neznam zosto mislis deka napagame i nie pametuvame tuka.Nikade nego velicev doktorot kaj sto sum uspeala,i nikade nenapadnav doktorot od koj sto nebev zadovolna.Malce pogresno izgleda razbiras
Cestitki drugarce od maticnata tema, od istata maka Mnogu mi e milo, zivi i zdravi da ti se kerkickata i sinceto golemi da rastat, samo ubavini da si imate ❤
Супер е и бројот и големината,уште ќе растат.Битно е да се квалитетни.Немој да се разочаруваш,таман се 10,јас имав 10 па 5 се оплодија.Секој сака поголем број ама и тоа е ризично заради хиперстимулација,и се трошат резервите.Мисли позитивно и до среќа
Докторот го искоментира истото. Вика малце повеќе да појачам терапија од тоа што треба на раб на хиперстимулација си. А јас бајки си правев дека 20+ фоликули ќе имам,забегана Фала тииии
Јас не сум во МК,овде не одат со мн агресивна терапија заради тоа,и нормално секое тело различно реагира на стимулација.И 20 да имаш мн ретко дека сите 20 ќе се оплодат.Не мисли на бројки
Супер што сподели и јас исто спремам, а дали 4д треба да е од клиниката каде што сме се одлучиле за трансфер или од било кон гинеколог?
Јас на крај на февруари ги поднесов кај црвен крст. Прво бев кај Мајка Тереза и ми рекоа не се поднесуваат веќе овде и ме препратија кај Црвен Крст и таму средив работа.
Здраво девојки Ова ми е прво ин витро, втора недела како се боцкам со бемфола, а од вчера ми дадоа и цетротид. Па ме интересира од ваше искуство дали сте чуствувале некоја тапа болка на јајниците и подуеност во стомакот? Кај мене е така па не знам дали е нормално или не