Јас одмарав, три дена, после почнав најнормално само не запнував, во смисол не пешачев многу, не кревав тешко и тоа. Во тоалет најнормално си одев, јадев на маса и тие три дена додека одмарав. Така и Лазаревски ми кажа, "викендов одмарај, после тоа најнормални активности, полежувај ама не мора да бидеш врзана за кревет" Ти како ќе се чувствуваш така прави си. Ајде утре со лесно, па одбројуваме.
Една пријателка нарачува од таму и стасувале за две недели одприлика,а пишувало кога нарачуваш за 2-4 недели.Три долари поштарина се плакало.Инаку и во Бугарија има неофолик мета се викаат.Тоа е исто метилирана форма L-metyilfolate 0,4mg .Мене ми треба поголема доза па затоа другарка од Германија нарача 2кутичиња на lifeextension L-metylfolate од амазон таму и стасаа за три дена,и уште две од страната lifeextensioneurope исто за некој ден и стасаа,па ми ги прати по мајкаи,се погоди на гости да и биде тогаш.Во мегувреме ги пиев тие од Бугарија.
Prosti beba, malku ke te izgnjavam, no ako znaes te molam objasni mi bidejki malku sum zbuneta, a mi gori pod noze, povtorno sum vo proces. Mene doktorot mi rece da najdam metilfolat, i tolku. Sega eve guglam..ja pikam glavata vo monitorot i se obiduvam da razberam nesto. A sto e razlikata pomegu l-methilfolat i drugite, zosto velis deka l-metilfolatot e podobar?
Haha haha kaj mene e opst haos,nema dvizenje ne znam kolku dena,se kupuva posluzavnik onoj za vo krevet jadenje,se spremaat na smeni da bidat okolu mene,ke me pobudalat
A i posle planiram na rabota da si trgnam,nema problem 8 casa na stol neli?ne mi e rabotata fizicka,cel den sedam
Uste edno-dve prasanja i ne zamaram veke,ke odam na spienje.Dali be bolese inekcijata vo stomak,prolutex,mene stranata kade se bocnam cinam mi e zdrvena.I dali stavivte crinone gel pred transfer,kako bi odela so gel vo kanali
Па имало повеке форми на метилирана фолна,а ете таа била најдобра,незнам зошто,така ми рече и Герасимова.А и најчесто како таква ја има,барем тие што ми испагаа кога барав на интернет такви беа.Не ме гњавиш воопшто.
Ti blagodaram mila. Eve sega bas naracuvav na lifeextension europe. Tuka nekako se snajdov. Ti blagodaram uste ednas.
@natasa.p jas imam neofolik od bugarija ja kupiv ako sakas ketigo ispratam celoto kutivce po posta .Sega nesum vo proces nemi trebat
Dodeka sme na tema za folna da ve prasam nesto.jas licno ne ja podnesuvam folnata kiselina,imam silni glavobolki odma posle vtoriot den i dr mi rece da ne pijam.procitav ovde deka poinakva se nabavuva od stranstvo.ke moze da me upatite poveke za svojstvata i iminjata na drugata ve molam?
Eve edno linkce da poglednes. https://www.lifeextensioneurope.com...-methylfolate-1000-mcg-100-vegetarian-tablets I jas sum laik za temava. Samo znam deka za da se zeme od folnata kiselina ona dobroto sto e potrebno vo procesov, organizmot trebalo da ja prerabotuva. E sega, nekoj organizmi nemozele da ja prerabotat, pa taka nastanuval deficit od folat. A ova sto nekoj doktori ni go preporacuvaat na poedinci, bilo aktivna forma na folna kiselina koja se koristi za regeneracija na DNK kako i za drugi funkcii. Jas taka imam razbrano, verojatno ke se javi nekoja po upatena po strucno da objasni.
Dobro e ako e taka. Malku ke si gi sobere uzdite. Ke bide vo interes na zenickite koi odlucile tamu da odat.
Вчера баш тоа му кажував на мм. Ова дојде баш убаво кога се зголемија цените во Плодност. Нема да му бидат конкуренција зошто тука во систина нема да дојдат кој знае какви доктори нели? Ќе земат некој од матичниве. Специјалистите за ИФВ во цела држава на прсти се бројат. Не е иста оваа систина со скопската. НО, дефинитивно ќе помогне за подобрување на квалитетот на услугата и на двете места.