Јас без кафе не можам да живеам. Пред пункција не смееш ни да јадеш ни да пиеш така да не пиев пред пункција ама нон стоп го мислев,дури и кога ме разбудија од анестезија после пункција првата помисла ми беше сакам кафе,нетачна Само што излегов од Систина одма седнав у нивното бифе и нарачав Нескафе и запалив цигари и искрено ми се слоши. Мм ме направи лом. Вика немаш јадено од вчера само шо те разбудија од анестезија трчаш кафе да пиеш. Така да пиј,ама прво јади нешто и напиј се течности,стабилизирај се. Пред трансфер пиев две. Едно сабајле турско едно по пат накај Ск од оние од бензиска. И сега после трансфер пијам по една турско и едно слабо Нес. Ако беше до кафето се….
Како мисиш за време на пункција? Пред пункција не смееш да јадеш и пиеш заради анестезијата, инаку после тоа зошто да не. По трансфер пиев по едно макијато на ден, а сега во бременост не ми се ни пие. Знам ладно да си направам ама безкофеинско. И онака имам тахикардија, уште кафе ми фали.
Kako si sakas,ama jas dasum na tvoe mesto nebi cekala bisi kupila eden labokvik test od 33 den i kesi go namalam stresot.Ama sepak tvoj izbor.Znam kako e da cekas 14 dena kako 14 godini mi bile
Јас добив и покрај прогестеронската терапија точно на денот кога требаше да добијам.Значи можно е се надевам нема да биде таков случај членката,и ќе си има позитивен тест.
Јас не сакав ни тест да направам поради тие изразени менструални болки. Направив дури 34 ден од циклус и добив две убаво обоени линии, и пак продолжив со неверување бидејќи болките си продолжија додека не добив бета 5000. Исти се симптомите и за бременост, еве бар кај мене.пуштам среќа !
Ти благодарам за одговорот и за подршката ♥️. Кажи ми и ти ли исто беше покриена со Прогестеронска терапија-вагиналитети 2 пати на ден и Пролутекс инекција ?
Не бев. Овој пат останав бремена природно. По позитивниот тест инвитро докторот ми вклучи прогестеронска подршка.
Исто и јас за прво неуспешно точно на денот си добив , за второ направив преку крв на 11 ден и ми покажа негативен но точен Направи си тест преко крв можеш и порано ти посакувам голема бета
исто и јас на првото инвитро, на 13 ден од трансфер , под терапија, добив точно на денот за добивање...барем да ми закаснеше
Уште многу одамна докторот ми спомна онака демек намали ги. Пред пункција сама му спомнав,сама си го барав и нормално човекот ми рече цигари НЕ! Намалени ми се. Пред тоа пушев по една кутија на ден,сега по 10 цигари од најслабите. Не оправдувам пушење,ама до толку ми е дојдено се преку глава,што мислам дека цигарите не се пресудни за не/успех.
Hahhahaha jako e i ja sum kafedzika mene iskreno mi se jadese nekoja banicka odma posle transfer no mi zabrania i takaaa i m. Mi e tesko sto treba da jademe bez zacini a iskreno sakam zacini
Од каде ова без зачини?? Значи гледајте да е поздрава исхраната, овошје, салати, протеини плус, и не се оптоварувајте толку. Ниту е пресудно јадењето, а ни пиењето, камо среќа да беше до нив проблемот.
Takaa mi kazaa vo klinika nezacineta hrana bez sol vareni jajca a iskreno nz sto da kazam taka mi kazaa
Незнам дали смее битно ми заврши работа најмногу заради тоа што не сакав да се знае на работа што сум правела. И немаше никаков проблем.