Јас секогаш си пијам кафе, не ептен многу по 2 на ден, наутро и едно поручек. Со првата бременост не можев да пијам кафе првите 3 месеци, ама сум заборавила. И сега по трансфер си пиев првите денови по едно наутро и полека полека како поминуваа деновите, прво ми се пиеше само ладно со многу лед, па само од еден локал и на крај пак почна да ми смета мирис на кафе и еве сум без кафе терам прво тромесечие. Се надевам наскоро дека ќе ми се врати желба, затоа што деновите кога пијам кафе имам повеќе енергија Тоа е мојот случај, јас во ниеден момент не се откажав од кафе, телото мое се откажа затоа што не му одговара во моментов, така да мислам и за кафе и цигари, знам луѓе што си пушеле нормално во цела бременост и се е во ред, знам луѓе што од прв ден им се згадува цигара и така до породување Со ништо да не се претерува, ама мислам дека по некое кафенце си треба во денот
И јас мислам дека цигарите не се пресудни за успех, ама кога одиме по трнливиот пат од се ќе се откажеме, знам многу што пушат и пијат алкохол па ете успеале. За кафе по едно пијам, можам и без ни едно, алкохол не пијам и кога пијам сумплементи, кога ги прекинував тогаш по една чашка, и за време на стимулациите не пиев, не ни прашав дали смее, ама од страв да не се обвинувам потоа дека ете поради тоа не успеало, воопшто не пиев, за цигари среќа не сум пушач, ама на мм Ивановски му кажа да ги прекине.
Zenski ima li nekoi simptomi posle embriotransfer denes mi e 3ti den ako moze nekoj neka pruzi podrskaa od utre ke pocnam poveke da se dvizam i da se socijaliziram zosto vaka po doma ne se izdrzuvaa
Bez nikakov simptom bev od pocetokot do krajot na bremenosta ne mora da imas simptomi za da imas pozitiven test opusti se malku i uzivaj vo ovie ubavi denovi
Da ovaa sedenjeto doma i iscekuvanjeto e poloso od site inekciii i se zaednooo se mislev i jas podobro na rabota da bev
Srcka ne si gi maci gradite haha eve mene ne me bolea voopsto i uspesno bese, a koga imav neuspesen transfer me bolea epten taka da ne se sekiraj opusti se, ti posakuvam uspeh
Meneee me bolea pred transfer sega nisto ne me boli nz dali e toa ok ili neeee e 3 den od tranafer mi ee
За клексаниве пред и после трансфер има ли начин да се земе извештај од трансфузиолог некако со огед на тоа што морам да одмарам? Сметката би ја земала секако после извештајот заради датумот. Само дали мора јас да одам или има начин сопругот да заврши некаде или некако работа.
Devojki zdravo imav poremetuvanje na hormon i doktorot mi dade dabraston 15 dena po 2 pominaa veke 13 dena od poslednoto ispieno apce ama jas seuste nemam viklus dobieno dali na nekoja i se ima sluceno vakvo nesto