Нк клетки или клетки убијци го третираат плодот како страно тело и го исфрлаат. Ако ги има се прима интралипидна инфузија.
Женски, некоја да ми сподели искуство со азоспермија и варикочела од 3 степен кај машкото. Гледам на нет, викаа дека доста од тој степен предизвикува како намалена подвижност на сперматозоиди, или пак азоспермија без воопшто сперма. Дали стварно предизвикува скроз да нема сперма или? Дали е можно да е азоспермијата од тоа? Генетски е испитано, се е океј Хормоните малце се покачени, ама тука докторите викаа не е ништо страшно, не се многу зголемени. Најдоја нешто, неколку како сперма , ама не созреваат во целост, до крај и демек не може да се прави ИВФ со тоа. Правеше само обична тесе метода. Успатно му открија и варикочела од 3 степен. Главава ми е полна прашалници ....
Прашајте доктор дали може да се оперира варикочелата. Знам луѓе каде операцијата многу им помогна, а спермограмот бил катастрофа претходно. Сопругот мој имаше почетна варикочела и се оперираше. После тоа спермограмот се подобри.
Високо Е2, тсх препорачливо е 2-2.5 за бременост. Фсх негде на граница. Поради висок Е2 ми побараа амх.
Нормално е за годините, варира од месец во месец. Ако имаш амх испитано и ти е над 1 стави го и тој резултат. И не би требало да има проблем.
Женчиња после неуспешен трансфер добив циклус нормален беше и нормално ми траеше е денес после 15 дена пак гледам кафеаво имам како за добивање,можно ли е пак да добијам толку брзо? Дали имавте некој исцедок или нерегулиран циклус после неуспешно инвитро?
Ako imas pominato nad 21 den mozno e da e ciklus ako ne moze od hormonite sto gi primavmeee zemi si Folinomel ja toa go pijam sprecuva od hormonalen disbalans
Девојки здраво, знам имаше пишувано за озонска терапија меѓутоа може ли да споделите искуства, колку терапии имавте направено и дали имавте позитивен исход? Се подготвувам за 5то ивф и докторката инсистира да одам, меѓутоа разговарав со ембриолог што моментално работи во Лондон и ми кажа дека нема доказ дека има било каков бенефит и не е дел од нивната пракса.
Jas go prasuvav doktorot za taa terapija i istiot odgovor i mene mi go dade,deka seuste ne e dokazano deka ima benefit,ako nekoja clenka ima iskustvo neka spodeli
Decki ozon terapija e dobra za celo teloooo moze zaradi toaaa da ima efekti no toa ne znaci deka bas za invitrooo e toa e povekeee za podobruvanje na zdravo telo a so toaaaa normalno deka paralelno se zgolemuvaat sansite za uspehh
Ние сме со варикоцела, ама не советуваа да не прави операција ако ни е целта подобрување на спермограмот. Ако има опструкции во нормалното функционирање како болки, нелагодност итн. тогаш била повеќе од добредојдена...Инаку сме со астенотератозооспермија и се спремаме за иуи/ивф.