Па и после пункција не ни препорачуваат лежење, и јас пешачев, после ет првите 2-3 дена само. Ајде штом сте во исчекување, ќе биде, со среќа.
Девојки, сопругот правеше спермокултура и на резултатот искочи некоја бактерија, што мислите за ваучер ќе ни прават проблем?
Мм правеше, на извештајот од спермограм му пишуваше да направи спермокултура и уринокултура, за ваучер не бараа. Кога отидовме во Систина пред да започнеме процес, ни побараа спермокултура и инфективен скрининг од мм (дека им изминаа 6 месеци). Мојот инфективен скрининг беше понов и затоа не ми побараа од мене.
И нам ни бараа спермокултура, во Систина пред да се почне процедура, па излезе некоја бактерија, среќа имаше време па мм испи две дози антибиотик и се’ беше во ред.
Zenski denes mi e ili 9 ili 10ti den od transfer a vidov 2 3 tocki krv pa se iznervirav inaku utre treba da ne dobijam dali imase nekoj slicno iskustvoo fala vi mnogu se razbudiv od spienjee i sega ne mozam da prodolzam
Мислам дека нема жена што минала низ процесов да не се осеќала така. Само тие што не поминале не разбираат. Дај си време за да се чувствуваш подобро и не губи надеж. Дајте си поддршка со сопругот и да знаеш дека и вашето ке дојде.
Ное окапавме по игротеки по родендени, сега сите тие 10тина деца израснаа, не ни слават во игротека, не знам што е полошо. Некогаш мака ми беше што сум таму, како вишок. Сите со децата кај играчките, ние двајцата на масата и чекаме тортата да дојде и да си одиме не знам кое сценарио е по ок
Јас имав симптоми на добивање и единственонпоследниот пат бев сигурна во нег исход и еве 35та терам. Некако кај мене ептен испадна без правила. Претходно и позитивна мисла и музиче и комедија. Последниот пат, ништо од тоа и осеќав болки ко за добивање, ама апла јаки. Така да... мачки, со среќа и со лесно. Борци сме, мора да ни дојде и нашето...
Фала ти. Сабајле тест 10 дена од трансфер негативен. Знам ќе испитам преку крв, ама веќе изгубив надеж. Што е тоа е, ќе се одмори малку, па идеме пак со нови сили после.