Jas za cudo sum premnogu olabavena,duri drugata nedela imam i nekoi obvrski koi ne se vo mojot grad,samo malku preska taka mi dojde oti e edno
17 den mi e denes i jas go velam istoto ama znaes kako e,go maci psiha,koga ni kazaa denes deka e eden mislam deka nego trebase da go smiruvaat,samo setase po toa hodnikot kako Baltazar
Кажи му го ова на маж ти Пред некое време на Дискавери гледав емисија за инф. На жената и беше вратен еден ембрион, но тој еден се поделил на три и женичката си родила три идентични близнаци Кога сака, сака, нема правила
Pa ke bide i toa kako!!! Ke vidis deka ke uspees,osekam Eve ti edna ideja za da go trgnes umot: pusti na youtube serija Lud Zbunjen Normalan,po moznost prvite 3 sezoni.ke se cepis od smeenje i ke go trgnis umot od junakot.mene mi uspeva sekogas koga sakam da go trgnam umot..
Devojki, ova go pisuvavme, se izvinuvam... no ako moze nekoja da mi kaze uste ednas, kako bese toa postapkata za refundacija na sredstva za kleksanite? Vi blagodaram
Ти треба извештај од трансфузиолог. Од аптека фискална со сметкопотврда на која барем името и презимето ќе си ги пишеш. Од матичниот гинеколог потврда и рецепт дека таму си ги примала, уредно напишани по денови и колку и обавезно и на тоа печат и факсимил. Одиш во фонд пополнуваш еден образец ти даваат бројче и за отприлика еден месец ти ги враќаат сретствата, демек рефундираат 80% но и на нив земаат некоја провизија па искачаат околу 70% рефундација
Emce, prvo kade da odam, kaj opst maticen ili kaj maticen ginekolog? Koj mi dava uput za transfuziolog i kako se zema toj izvestaj. Ovoj del ne mi e jasen, drugoto jasno e.
Mene mi baraa da imam izvestaj od transfuziolog koj ke bide so ista data so izvestajot od ginekologot.Na dvata izvestai baraa da pisi deka pořádi mutacii ili drugi pricini mora dase stavaat kleksani.Isto treba da se naznacat kolku kleksani i od kolku ml primer 20 kleksani od 0.4.potoa odis vo apteka kaj nekoj poznat i toj tigi dává kleksanite so fiskalna i smetko potvrda povtorno so ista data kako uputite i ke im naglasis deka si za refundacija.Nazad na receptata treba za sekoj den za stavanje da seimas potpis od lekarot data jsouna stavanje.Naglasvam za sekoj den i na krajot treba najdolu da napises jas taa i taa (ime i přezime)gi primiv Příměr 20 kleksani i potpis.Odis vo fond ti davaat baranje da popolnis i transakciona smetka i ti gi davaat.Vnimavaj na datite najpoveke
Упат за трансфузиолог можеш да зедеш од кај сакаш, само истиот ќе треба да ти даде и потврда за рефундација, јас од кај општ одам пошто ми дава приоритетни без проблем. Толку пазење по дати кога ќе купиш кога ќе почнеш не сум пазела, извештај ми бил пример од 20.03 а сум ги купила на 25.03, а сум почнала да се боцкам од 1.04. Само запазувај до која дата ти важи извештајот за да извадиш нов. А за пишувањето не ја разбрав членката но јас вака сум пишувала и поминувала во фонд