Velam “dokolku” postojat mutacii gi davaat do krajot na bremenost, ne spomnav nikade deka se samo za mutacii.
Nema pravilo, opushti se i so pozitivna misla. Eve jas imav transfer so blastocista i morula postignav bremenost (zavrshi so neuspeh za zal), transfer so trodneven 8 kletochen embrion koj eve skoro e 3 godinki So lesno i so uspeh
И јас во мај имам поднесено . Во четвртокот бев директ во фонд да прашам . И ги потсетив за мене....као во петок е комисијата , па ми се јавија да ме допрашаат за некои документи..очекувам кај да е ,деновиве .
На 4D се гледа многу повеќе од 2 и 3D .Не ги разбирам . Има и 5D ! Мене ми побараа за ваучер дополнително 4 Д во 2019г.
Според мене, не би требало да има никакви проблеми со 4D или 5D, се додека е придружено со извештај од гинеколог. Колку што знам во 2019 не барале HSG, па претпоставувам дека затоа побарале 4D. Среќно на сите, и очекувам некој да донесе добри вести во групата!
Kaj mene prvoto bese pozitivno no za zal so vonmatericna bremenost. Sega momentalno mi e 9 den od 3 Transfer pa cekam da napr Milomi e sto imate bliznacinja daj boze site da si dobieme . Sakam a ve prasam dali imavte nekoi simptomi dodeka go napravivte testo, i na koj den napravivte test. Jas srga sum 9 den posle transfer ali nemam nikakvi simptomi osvem gradi podueni. Fala vi
Ke si gi podneses vo fondot za zdrastvo vo tvojot grad.i jas ne sum od skopje sekogas vo mojot grad gi dostavuvam pa tie gi prakaat za skopje.
И јас не сум од Скопје, па сама си ги однесов документите во Скопје со надеж дека ќе заштедам на губење време по пошта... Инвидуално е, ако сака може и сама да си ги однесе во Скопје. Сеуште апликациите од мај не му се прегледани, па добро е се заштеди на време каде што се има простор...
Девојки, вие што примате клексани, да ве прашам дали и вас ве боли кога инјектирање од инекциите или тоа само на мене ми се случува? И како се справувате околу боцкањето, зошто мене цел стомак ми е модрици. Дали чини да се боцка на место каде што веќе е помодерно и дали може да се боцка хоризонтално од папокот или мора под папокот? Инаку купив маст од аптека за модрици ама сеуште не поминува така брзо.
I mene me bolea kleksanite pri bocnuvanje. A za pod pupak na leva ili na desna strana bockanje kaj jajnicite cetiri prsta pod. Za modrici mackav pchelin melem i mi spadnaa i vnatresnite hematomcinja.
Ме боли, веќе и од иглата ме боли и од течноста, рацете ми се лом. Гледам да не е ептен на модринките додека ставам, па ќе излезе нова модринка, и така во круг.
Па јас кога ги примам не болат само пецкаат...јас ги примам лево и десно испод папокот...менувај ги страните еднаш на една другпат на друга страна...модринки што има не се секирај мене кожата не ми се гледаше се во стомак боцкав и пролутех и клексани....со лесно