Mozebi e implantacisko krvarenje. Ne se grizi ako ne e golema kolicina na krv. Ako ti prodolzi javi se na doktorot. So srekja !
Dali mozi nekoj da mi navedi sto se ispituva pred invitro i kaj mazot i kaj zenata? Jas do sega sum so 3 neuspesni transferi i veke nemame zalamrznati. Sega sakam sve da ispitam pred da pocnime povtorno procedura.
Што имаш ти испитано до сега? За тебе треба пап, брисеви, хормони, хсг, генетски мутации, за маж ти спермограм и ако е потребно и спермокултура. Не знам што имаш испитано до сега, зошто сега читам си имала 3 неуспешни трансфери. Кај кој доктор беше, ништо ли не ти кажа? Штом веќе си имала 3 трансфери, сигурно си испитала тие основни работи што се, сигурно и маж ти спермограм и спермокултура. Торч, кариотип имате испитано?
Maz mi ima spermogrami i spermokultura, kaj nas e problem maski faktor pa doktorot rece deka ne se potrebni ispituvanja za mene. Osven eho, pap, mirkobioloski pred transfer i progesteron nisto drugo ne e ispitano. 6 Embrioni Blastocisti se oformija no nisto i pokraj toa sto doktorite i embriolozite tvrdea deka se e vo red.
Kaj dr. Tase Plodnost. Ne nisto ne mi kaza i sekogas ko ke mu recev da napravime ispituvanja za mene, velese ti nemas problem. No sega iskreno ne sum sigirna. Vo edna godina napraviv 3 invitra i plus na prvoto invitro embrionite mi bea vrateni vo hiperstimulacija.
Јас си испитав на своја рака и не згрешив, обично препорачуваат после неколку спонтани, ама јас што прочитав тука си испитав, и имам мутации, бев кај трансфузиолог, ми препиша терапија.
Женчиња помош....од вчера почна крварење кафеаво розе а денеска баш како циклус крварење....инаку трансфер пред 6 дена со две ембриончиња....за циклус ми е рано....што би можело да биде ме фати паника пишувам на докторот ми вели не е за плашење рано е што и да кажеме
Не знам зошто така ти рекол докторот.Можеби ти треба повеќе прогестеронска терапија.Кафено и розево во ред,ама не знам колку е во ред да крвариш.Обилно ти е крварењето?