Девојки, за нареден ивф планот на докторот поради Нк клетки е да се вклучи и Тевагастрим. Јас би сакала да примам и Интралипидна инфузија. Во протоколот дава и Декортин, клексани, пролутекс и тн. Дали имала некоја ваква терапија со интралипидна, тевагастрим и декортин во комбинција, дали да се проба со оглед на тоа што се Тевагастрим доста скапички? И која е цената на Интралипидна во Систина дали знаете?
Devojki, moze li nekoja da spodeli, pokraj terapijata kako poinaku se podgotvuvavte za prvo ivf? Na primer mene Trajkovski mi rece da ne vezbam, ili da vezbam ama bez tezini i maximum 20 min, ne poveke, i da gledam da se hranam po zdravo so prirodni namirnici. Od vitamini do sega piev femibion 1, sega preminav na elova (na svoja raka) drugo ne pijam nisto, bidejki i toj mi kaza da ne pijam nikakvi vitamini. Mozda deka mi e prvo ivf... Pokraj ispituvanjata potrebni za vaucher, ispitav tiroidni hormoni i antitela pak na svoja raka, na patofiza bidejki imam vo familija poveke zaboleni od tiroidna, kaj mene ispadna ok. Drugo osven kariotip mi kaza deka nisto ne e potrebno. Nemam ispitano ni trombofilija, niti nk, niti mazmi dna fragmentacija.
И јас би сакала да слушам поискусна членка што треба да се испита пред да го започне со првото ИВФ. Според мене, сите доктори даваат многу малку тестови пред првото ИВФ. Од она што читав ми преостана: Хемостаза, Димери, Автоантитела(АФА, АНА,ЛУПУС,АФА, АОА), Cross match, ХЛА типизација, Инсулинска резистенција и NK Cells Д витамин .. Сепак, што мислите дека е подобро од овие тестовите да се испита?
Jas bev so intralipidna i decortin ova invitro.12.850 den bese mart mesec intralipidna vo sistina,sega neznam da ne ima pokacuvanje.Primiv na transfer i na pozitiven test infuzija
Јас платив околу 19.000 ден, доплатив 6 мериоферт и 4 цетротид (тие не ги покрива фондот). И плус терапија после пункција.
Jas bev kaj Trajkovski isto, vezbav do pocnuvanje so procesot posle prekinav. Elova ne ti se vitamini kako feminion, tuku inositol koj e za policisticni jajnici. Ako nemas takov problem, ne gi pij. Gi preporacuvaat proizvoditelite za sekoj, ama ima studii koi velat deka ne odg ako nemas policisticni. Miltivitaminite ti se podobra varijanta. I mene mi kaza i nisto da ne pijam ama jas si piev. Drugo sto zemav e metilirana folna i metiliran b12, imam mutacii na MTHFR i drugi vitamini sto gi imase vo knigata It All Starts with the egg.
Пред трансфер освен пролактин и естрадиол не проверив ништо друго...пред да поднесам ваучер канали тромбофилија генетски панел кариотип хормони брисеви
Во рамо 45степени во стомак 90. Мед. лице сум и на сите пациенти а и на мене боцкам во рамо субкутано(поткожно) од 45степени.
Za vtor vaucer imam podneseno baranje, Komisijata bara dopolnitelna dokumentacija. Dali dopolnitelnata dokumentacija ja dostavuvame do Fondot (no ne sum od Skopje), I samiot Fond od (gradot) gi dostavuva do Fondot vo Skopje? Bidejki denes prativ da mi gi dostavat do Fondot, vrabotenite na salter im kazale deka sum trebala da gi prakam Po posta Mi nema voopsto logika da gi prakam Po posta, ama aj Ve molam informirajte me.
Koga jas nosev dopolnitelna za prv vaucher gi odnesov vo Skopje vo Arhiva. Ne mi se cekashe da patuvaat od mojot grad do Sk. Ako imas moznost napravi si taka. Ili pisi im na toj mailot info@fzo.org.mk
Da,isto I jas taka postapiv prviot pat. No sega nemozam da patuvam, moram na rabota. Malce mi e cudno,sakav da procitam iskustvo...utre ke odam licno pa ke se razberam. Fala ti sepak.
Мене кога ми побараа дополнителна документација им ја доставив по пошта, ДХЛ, најсигурно ми беше а не можев од Битола до Скопје да одам за тоа само. Така препорачано и нагласено до комисија стаса сигурно и ми одобрија ваучер. Но ова беше пред повеќе од 2 години. По обична пошта мене лично не ми беше сигурно.
Здраво девојки сакам да ве прашам и тука се надевам имала некоја вакво искуство со позитивен исход Дали е можно од стоп инекцијата да имам лажно позитевен тест стварно значи ова ме нервира Иначе од симптоми само градите ми се како камен и повремено како да ме жегнува стомакот денес ми е 14 ден од стоп инекција