Верувајте дека е исто како за прво. И јас бев со мислење како вас, си реков ајде ќе пробам шо е од мене, ама како шо почна процесот истата желба ми се врати и се шо сум поминала, а сум поминала премногу, 7 бремености а само едно дете дома и се искусено во тие 6...и да ти бара братче или сестриче болит многу а ти неможиш да исполниш желба. Ама пак ќе речам, сите ќе успејте, знам и верувам во тоа.
Ни под разно не е исто како за прво дете. Ве молам да не се прават такви споредби. После обиди за второ ако ништо не биде, си ги гушкате децата дома и ќе си речете нека ми е живо и здраво ова што го имам, па што е тоа е, а оние без прво после сите обиди и порази гушкаат празни перници со солзи. И да не биде ништо за второ си имате едно на кое секојдневно му се радувате, а другите плачат скришно на детски родендени и крштевки испаничени дали некогаш воопшто ќе се остварат како мајки. Така да, јас посакувам не едно, и три да си имате и да ви се живи и здрави сите, и сите дај Боже да се оствариме како мајки, ама дефинитивно разочарувањето и болката за прво не се споредува.
Точно од збор до збор. Баш гушкаме празни перници ние што немаме ниту едно дете. Секој сака повеќе, ама барем едно се молам да имам.
Потврдувам дека е скрос исто: чувства, болка, страв, нетрпение. Душа ти се кине. 10-тина ифв постапки поминав за прво дете. Така што, сите што сте на прво или второ ивф, не се разочарувајте. Патот е долг, а за некои предолг. Но, на крај, сите ќе успеете. Фала богу, денес медицината е многу развиена, па секој може да стане родител, на ваков или онаков начин. Ви посакувам успех на сите што поскоро!
Еве и јас имам едно, за второ неможам. Ти гаранирам дека може не комплетно исто ама и на нас не ни е сеедно или не значи дека сме неблагодарни затоа што сакаме уште едно и се бориме за тоа да го оствариме.
Девојки ми беше спомнато од доктор дека не е лошо да проверам Анти-Mullerian хормон (AMH), но не добив некое објаснување што и како. Дали го имате правено ова испитување, дали се прави рано наутро и нагладно, дали мора да биди на трет ден од менструација? Мене утре ми е трет ден од менструација, но денеска почнувам со стимулација за следна инсеминација дали да го проверам утре овој хормон и каде според вас е најдобро?
Не мора 3ти ден, може било кога. Јас од преглед директ во Авицена отидов и дадов мислам околу 4.000 ден. Изгледа може и со упат од др на државно, за поефтино. Ама тогаш не знаев. Прашај го матичниот најдобро, да не фрлаш пари.
Земи си упат од матичен гинеколог за испитување на Амх на Клиничка биохемија. 250 денари е, резултат имаш истиот ден. Можеш било кога да го испиташ Амх. Но јас би ти препорачала да го испиташ пред да почнеш со стимулации. Заради хормоните што ги примаш да не ти покаже погрешен резултат.
Jas pred dve nedeli vo drzavna proveriv, ima reagensi, mozes vo bilo koj period od mesecot, nemora vo ciklus, mene maticnata odma mi dade upat. Mnogu ti e poevtino taka odkolku vo avicena ili bilo koja privatna. Mene upatot mi bese vo zgradata za ginekologija.
Исто на упатот допиши си мејл и спомни им да ти го пратат резултатот таму да не се малтретираш да земаш резултат од кај матичниот гинеколог. Убаво ти објасни членката погоре, оди пред стимулации за да не ти испаднат невалидни резултатите. Од пола саат повеќе не сум чекала.
Точно така си е желбата е иста јас барем за себе велам би сакала 4 деца скромно нели....само се надоврзав да е живо и здраво синчето да ги радува....дека има уште полошо ние кои молиме барем за едно....а на сите посакувам успех да им ги исполни желбите на сите да се множат....ни малку не ја осудив женичката далеку од тоа
Точно баш тоа и го мислев....избегнуваме крштевки родендени прослави......си велиме барем по едно да трчаме.....на дите подакувам да им се исполнат желбите....па колку и дечиња и да сакаат
Точно далеку од тоа дека помислив мила на неблагодарност.....само сакав да кажсм имаш за кого и по кого да трчаш...членка погоре објасни се....кога легнуваш го гушкаш него твоето синче ние гушкаме перници со солзи.....а ти посакувам исполнување на желбата барем со две близначиња...гушки