Ne sakam nitu da zamislam,nesakam na nikoj da se sluci.Onaka samo muabet da si pravime i da se tesime
E super, jas so ist spric sekoj den se bockam a so razlicni igli, sestrata mi rece ke si kupis iglicki a za spricevi ne mi kaza, se nadevam nema da napravam nekoja belja
Ne se sekiraj .kupisi utre spricevi i menuvajgi od utre.Toa sto bese pomina.pak ke recam nese vozmemiruvaj
Mitko li ti gi preporaca ovie merilfolat I dali mozam I jas dA gi pijam zasto I jas uste malce ke bidam u proces pa namesto folna ako se podobri da pocnam da gi pijam
Вие две Наташки. П, да си се договорите со имево, за да ве разликуваме тука Се шалам, ми падна во очи истово име, па си реков кај се најдовте со ист username у иста тема
Da, Mitko mi gi preporaca. Toj prvicno rece 2x2 folna kiselina od 5mg. No rece, ako mozam da gi najdam ovie methylfolate, uste podobro za mene. Samo naglasi deka gi nemalo vo Mk. No sepak, moj sovet ti e da ne zemas na svoja raka. Konsultiraj se prvo so doktorot.
Cekaj Amorce da se otkrsam so dolgi postovi..uste koga ke vidis referat, odma ke znaes za koja Natasa stanuva zbor Isto i soncenceto go koristam cesto, toa mi e zastiten znak, mnogu si go sakam.
Имам мутација на MTHFR, затоа пијам метилфолат. Трансфузиологот ми рече да ја пијам, а после и Лазаревски, а почнав да ја пијам три месеци пред ивф.
Мене не ми ни текнало ист шприц да користам.. Се за една употреба и право во корпа. Јас сум луда по хигиена, па затоа. Лежете колку можете, не се форсирајте затоа што и грбот ќе ве скине од болење. Ама користете прилика за тинтрање
Mene posledniot pat duri i me iskaraa za toa lezenjeto. Ne smeelo mnogu da se leze. Prvite tri dena da, no potoa se vrakas vo normala, normalno vnimatelno (ne krevas, izbegnuvas kacuvanje skali i sl. ) Mi rekoa deka takvo lezenje bilo strasen sok za organizmot. Ne mozelo od aktivno telo naednas da go stavime vo horizontala bez nikakvi aktivnosti, toa bilo kontraproduktivno. Jas kako sto sum panicar... mene mi bese strav i da se izbanjam. Bidejki sekogas se mijam so zeska voda, kolku sto trpi kozata, se plasev da ne gi ispustam embrionite. a ako e po razladena, mi bese strav da ne nastinam. Pa zatoa vlaznite maramcinja se trosea kako ludi
A be se pravev za da bide... i pak ne bidna. Ete, ne bilo ni do toa. Sega ke vidime ovoj pat sto ke izleze. Nekako si velam..kako i da e, do veligden mora Gospod da me izraduva