Dobile od togas, samo brzo se trosat, najverojatno na drzavno e srekja da nacekas, ama vredi da se obides
Zeni sakav da prasam kaj moze da kupam progestron ampuli treba denes da se bocnam a vo nekolku apreki mi kazaa deka e deficitaren
Женски, вечер правев пункција и беа извадени 10 јк, и после тоа имам крварење, грчеви и болка во пределот кај јајниците. Направија ехо и ок беше. Денес, цел ден имам тапа болка под папокот, а поручеква ми се поду стомакот и ми е цврст, дали постои можност за развивање хипер? Од терапија имам декортин 1х1, имприл 1х1, естрофен 2х2, циклогест 2х2, а од вечерва ќе започнам со клексан.
Не се плаши и не паничи, подуен стомак не е добро ама не мора ништо и да значи. Губење на здив имаш ли? Други симптоми? Пиши му на докторот да си бидеш мирна. Инаку за болките не се плаши и јас после пункција имав болки, тоа е поради поголем број извадени јајце клетки.
Девојки, денес направив бета хцг на 13 ден после трансфер без денот на трансфер. Бета ми е 5,7. Дали ова значи негативен тест или тестот е позитивен? Не успеав денес да ја добијам матичната на одмор е. Ако некој знае ве молам за одговор...
Jas posle transfer na 12 den,beta HCG vrednosta mi bese 5 I nemav bremenost. No sepak konsultiraj se so doktorot, najdobro so nego.
Добар ден членки....да прашам дали сте запознаени со фондот дека ќе одобруваат до 6 обиди со ваучер добив таква информација....
Таква предизборна кампања имаа Вмро мислам, но знаеш како е кај нас, пред избори се и сешто ни ветуваат, а потоа ги нема нигде да реализираат ветувања. Се збори уште поодамна на оваа тема, но нема ништо официјално. Дај боже да ни ги зголемат ваучерите, но искрено тешко според мене...
Здраво девојки. Денес направен Sure check кој е негативен на 11 ден од трансфер (не го бројам денот на трансферот) на 3 дневен ембрион. Дали имала некоја слична успешна приказна? Инаку од симптоми имав уште на 3 ден како менструални болки траеа негде 2 дена па после на 7-8 ден до сега исто како пред циклус...
До сега се по 3 обиди за прво, второ дете.... А се по 6?! Супер би било да е така. Поопуштени ќе сме .
Мене ми излезе на фб пред некое време, било во предизборна кампања на некоја од партииве. Ако е од вмро да се надеваме дека ќе се спроведе.