Zdravo i od mene nova sum na forum.Sekogas ve citam.Imam edno prasanje za po iskusnite.Denes mi e 6 den od transver na 5 ti den bez denot na transverot.spored kalendarot utre treba da dobijam menz a imam i simtomi.Terapija utrogestan 3x1 aspirin i folna.dali ako utre ne dobijam menz sum trudna
Не мора да значи, од утрогестанот може да ти доцни, може од самата процедура да ти задоцни, стимулации и слично. Рано е за тест барем уште една недела почекај. Пуштам среќа
Знам дека се плашиш и сигурно цело време си во тоалет да видиш да не ти дошло… посилно од тебе е знам и да ти речам не се секирај нема да ти помогнам. Овие две недели чекање до тест се најтешки, само си бараш симптоми, секое нешто што ќе ти се случи мислиш дека е симптом. Колку дневен ембрион вративте?
Jas sum na pregled vo ponedelnik kaj nego, 22.07. znaci tuka e sega, ako doznaam koga e na odmor ke vi pisam.
Devojki imav krvarenje pred 4 dena obilno i toa i dvajca doktori kaj sto bev vo privatno mi rekoa na 4 dena da se bocna so progesteron depo uste. 3 nedeli… maticniot insitira na sekoja nedela… jas deneska 4 den otkako primav i imam bolki vo stomak, dali ste primale na sekoj 4 dena i dali ste imale nekoja side efect? Spored maticniot ne e dobro i tolku progesteron ama planiram ic da ne mu kazam deka primam na 4 dena barem Dur mi se smirat bolkite… aj ve molam sovet od nekoja sto imala slicno iskustvo
Боцкај на 4 дена како што ти рекле двајцата доктори. Од прогестерон не можеш да имаш штета ама воопшто, може само корист за бебуш. Јас боцкам пролутекс секој ден.
https://lekovi.zdravstvo.gov.mk/dru...dreport/2640411081?t:ac=detailview/2640411081 Еве и на упатството пишува дека се боцка два пати неделно. Не се секирај.
Тоа што ти го кажала матичната не е воопшто точно. Прогестерон може само да ти помогне, никако да ти одмогне и придонесува за одржување на оптимални услови во матката и за стабилизација на ендометриумот, со што ги намалува ризиците за спонтан. Јас уште од сам старт на бременост примам пролутекс (исто прогестерон) инјекција по една на ден. Негде во 8ма недела ми се појави кафеав исцедок и ми додадоа плус уште прогестерон депо на секои 4 дена. Прогестерон депото го примав дур не ми се смири исцедокот + уште една недела, ~2 недели се фати. Ова беше во консултација со двајца доктори на приватно. Еве сега сум 13та недела и понатака ми продолжија пролутекс уште еден месец, заради мојата историја со повторувачки спонтани. Така што, јас би ти рекла, слушај ги другите доктори што ти кажале и смирено кај многу жени се случува. Повеќе одмор и мирување и соодветна терапија и се ќе биде добро!
Еве јас од прв ден на трансфер до 16та недела боцкав прогестерон на 4 дена, плус пролутекс на 2 дена до 20та недела. Исто имав крварење во почеток, до кај 13та, 14та недела. Синко е сега 8 месеци, здрав, прав, ништо не му фали. Така да мој совет ти е да си ги послушаш гинеколозите и да си примаш на 4 дена, нормално додека има потреба.