На 11.07 ми е одобрен ваучер, но се уште го немам добиено по пошта. Од ваше искуство, за колку време стигнуваат ваучерите на домашна адреса?
Дефинитивно е многу чекање, еве јас да не бев во фондот сеуште немаше да знам дека ми побарале надополнување...
Dali gi primase iako ti prestana krvarenjeto? Od sabotata koga go primiv nemam veke ni kafeavo… ama primetuvam odma stom ke se prat 3-4 dena ima bolki vo dolniot del na stomakot kako grcevi i zgolemen iscedok i se plasam vo sekoj moment deka ke krvaram,,, a gledam deka stom gi primam tie mi e mnogu podobro. Ne znam dali da prodolzam da gi primam i bez krvarenje?
Во фондот ми кажаа после еден медец од поднесување...така и беше.поднесов 15 декември...го добив 15 јануари
Имам прашање околу поднесувањево за втор ваучер. Документите можам да ги поднесам 6 месеци после извештајот за неуспешното ивф, така? Првиот пат поднесов хормони во граница, и не ми побараа амх, добив ваучер, а имам намалена резерва. Дали за втор ваучер задолжително бараат амх, и постои шанса да ми одобрат со донирани, или safe сум ако се ок хормоните? Морам за нешто да се секирам, не знам јас раат да седам
Да да, не поднесувам амх во никој случај. Ама си викам дали би побарале пошо е за втор ваучер, и ако побараат дали би ми одобриле со мои јк..
Da, da gi primav i ponataka. Konsultiraj se so specijalist losho nemozesh da si napravish ako gi primash, ete ke si gi kazesh i simptomive
Denes na 10 den pak pravev pak negativen.Od vcera mi se javi kako kafeav temen iscedok promesano so svetla rozava krv.neznam dali Uste da se nadevam ili rezultatot e negativen
Mene taka mi beshe posle negativen. Ama jas terapija prekinuvav samo posle proverena beta. Ne so test na urina. Patot prodolzuva, nema drugo. Mozes odma nareden ciklus, no jas bi odmorila ciklus ili dva da se stabilizira organizmot, zosto primame neli terapija posle transfer.
Ако се хормоните во ред не би требало да бараат амх. Јас ги искористив сите 3 ваучери, ниту еднаш не ми побарале амх дополнително, така да не си прави стресови без потреба.
Здраво членки и од мене . Јас имам прашање до тие што сте имале успешен трансфер Дали после тоа бременоста ја следи ивф специјалистот или може и матичниот гинеколог ? Ви посакувам на сите успех
На почетокот неколку прегледи ивф докторот, се договарате заеднички, напоредно можеш кај матичен и потоа си продолжуваш кај матичен или кај друг одбран доктор.