Devojki zdravo Sto mislenje imate, treba da pravam na novo stimulacija sega pravev ispitivanja i ispadna deka imam 40% NK kletki. Imavme 3x2 embrioni blastocisti koi ne se implantiraa, osvem prviot transfer koga imav Beta do 4000. Doktorite ne gledaat mnogu strasno na toa. Eden doktor veli ke primas intralipidna pred transfer a drug deka mala doza na kortiko terapija. Imal nekoj iskustvo so ova. Fala vi
Ти честитав само не прашувам ништо, да не си се помешала нешто? @CvetCvet честитки, душо Уживај во мајчинството, да е живо, здраво и благословено
Да, извини. Сакав да ти пишам да си дадеш време да не се осеќаш баш најдобро и мотивирано. Исцрпува ова трчање и надевање. После кога ке си ок, ке знаеш што треба да правиш. Ти посакувам поскоро јас тебе да ти честитам
Здраво девојки, Не можев нигде да најдам одговор за следното: Дали доколку аплицираш за ваучер со одредено осигурување од работа, прават проблем доколку по добиен ваучер менуваш работно место или имаш прекин на стаж? Планирам да аплицирам деновиве, меѓутоа од октомври планирам да сменам работа
И дали може ваков резултат на крвна слика и од хормони да доставам? Може да ми направат проблем за леукоцити, лимфоцити, пролактин, тсх? Хаос сум, се ми е пореметено
Ваучерот не е поврзан со вработеност или невработеност. Ама пролактинот ќе треба да го средиш, висок е доста и смета на бременост, исто и ТСХ ти е високо за бременост. Инсулинот и глукозата со подобра исхрана и активност пробај да ги поднамалиш за себе си првенствено, иако не се вон граници. Поднеси си документи ама меѓувремено оди на ендокринолог зашто бавно се средуваат хормоните.
Ти благодарам на одговорот мила. Јас веќе 2 месеци сум на терапија за пролактинот, и зголемена ми е дозата на еутирокс за тсх. Само прашањето ми беше дали треба за фонд да ги повторам хормоните (со надеж дека сега се средени) или може и со овие да аплицирам
Нешто ми спомнаа мене во Newborn кога аплицирав за првиот ваучер во 2021, ама мислам беше да не останам без осигурување во текот на постапката, за да можам да го искористам, ич не ми текнува дали е проблем прекин, ако никој не одговори од поскоро, ај јави се ти во клиниката каде што ќе правиш 100% ќе ти кажат точно, затоа што мене нешто ми спомнаа, само не ми текнува дали се однесуваше и за промена на работно место
Многу невработени земаат ваучери затоа не мислам дека ќе има проблем. И членки тука. Нема да си го изгуби здравственото секако е во брак ќе се префрли на сопругот ако има прекин. Другарка зема ваучер на почеток на годинава и не прилагаше документи од работа баш знам пошо криеше од работодавци. @Dzoka јави си се утре во фонд најпаметно
Не се сеќавам точно, ама низ магла ми е затоа спомнав, инаку убав совет или фонд, ако не кренат, било која клиника за ивф ќе има одговор, па ќе знаеме и за други
Не смее да има прекин во здравственото осигурување во тие 6 месеци додека трае ваучерот, т.е. додека ти трае постапката. Инаку треба да се плати постапката. Така беше порано, сега не знам дали има измени. Најубаво да се јавиш во фонд да прашаш.
Ако менуваш фирма несмееш да имаш прекин во стажот.Запази го тоа обавезно зошто фондот после нема дати го покрие ваучерот.Прават проблем кога кего активираш ваучерот односно кога ке почнеш со постапката.Мене така со првото инвитро фирмата ми направи проблем ме одјави еден ден порано и имав прекин од еден ден и многу мака видов додека средив едвај.Само без прекин да бидеш
Здраво на сите. Ако некој знае, да ми каже дали треба пауза да се направи после неуспешен трансфер на замрзнат ембрион, или подобро е веднаш со следната менструација за следен трансфер? Инаку од терапија имав само Летрозол и стоп инекција и после трансферот прогестерон.