Каде е најевтино спермограм и спермокултура на приватно? За ваучер ми треба, дали од сите приватни лаборатории признаваат или само од тие што имаат одобрение?
Toa e individualno… no moe licno mislenje e deka na teloto mu treba barem eden ciklus odmor, a isto taka i psihicki. Jas pravev tri transfera edno po drugo, brzav a nisto so toa ne postignav. Kako I da odlucis so sreka da ti e!
Devojki dali znaete koja od labaratoriite vo mkd pravi kariotip vo vikend? Ziveam vo stranstvo i e nevozmozno da napravam kariotip, trba posebni dozvoli ld doktor, pa zatoa mn poisplatlivo mi e mkd da dodjam vo vikend da napravam. Fala vi
Ние имаме во Систина правено кариотип, знам дека беше викенд но претходно бевме најавени во лабораторија за тоа испитување да знаат дека треба да појдиме. Најдобро јави се таму и прашај.
Здраво на сите, правев IVF во странство, и сега ќе се враќам во Скопје. Поради покачено ниво на НК потребно е да примам интралипидна инфузија. Дали знаете каде во Скопје, во која клиника, можам да примам интралипидна иако кај нив не сум го правела IVF? Фала ви однапред,
Систина јас имам примано беше во март 12.850 ден лежиш 6 часа се прима.Интралипидна примив на ден на трансфер и на позитивен тест
Јавете се во Систина, Биотек и Авицена, прашајте дали може за време на викенд и која е цената, па каде ви одговара најмногу, таму направете си.
Zdravo zenski , Vcera na 14 den posle transfer betata bese 1341,vo cetvrtok mi zakazaa ultrazvuk. Dali da ja povtoram betata utre ? Mislam deka 1341 e dovolen pokazatel za rana bremenost
Мојата бета на 14ти ден после трансфер беше 495, препорака на докторот беше да не ја повторувам бетата, дека е доволно висока. Фала му на бога се беше во ред, синко е веќе 9 месеци. Така да мислам дека немаш потреба да повторуваш.
Ако ти вратиле два ембриона мојата бета беше отприлика колку твојата,мислам дека тисе близначиња.Честитки