Девојки дали е моментално некоја од вас пациентка на Петановски? Како сте задоволни и од докторот и од Ремедика воопшто?
Здраво девојки Имам прашање за тие што биле со долг протокол Од средината на овој месец полнувам со боцкање па ме интересира кое време од текот на целиот ден е најдобро да се аплицираат, наутро или навечер? И претпоставувам дека треба во истиот час секој ден да се ставаат доколку не грешам
Toa ti kazuva doktorot.Jas se bockav popladne, stimulaciite okolu 17, 18h. A citrotide ili prolutex mi kazaa sabajlecki. Isto kleksanot go stavav navecer vo 22h, a sabajleto vo 10h piev aspirin. Najdobro e vo priblizno isto vreme da se stavaat, a za cas ke ti objasni doktorot ili sestrata. So lesno i so srekja!
Да, супер е и докторот и неговиот тим. Јас сум презадоволна прво инвитро и успешно слушајки ги неговите совети и терапии
Zdravo na site,dali ima nekoja clenka vo grupava info za cenite vo sistina potocno za invitro .Barav po net ama nikade ne pisuva.Me interesira ceni za punkcija trasver zamrznuvanje na jk..nesto so vaucerive tesko odi pa za da ne gubime vreme da znam za privatno kako odi so cenite.pozdravce imajte ubav den
Shto I da ti odgovorime nema da bide tocno, ludilo se so cenite vo Sistina. Jas 5 transferi imam praveno I sekogas razlicna cena. Vaka shto imam citano I za punkcija razlicni ceni kaj mnogu. Moj sovet sestrata da ti gi napise cenite vo poraka da si imas dokaz na kraj.
Во Генеа 1.500, го признаваат, спермокултура не бараат за ваучер, кога ќе почнете со процес во клиниката бараат спермокултура.
Јас прашував каде се работи Кариотип приватно... 1. **Систина** Ми кажаа дека имаат пакет за парови 12000 и резултатите се добивале за две недели. Не напоменаа дека цената е само за нивни пациенти... 2. **Плодност** Цената за пар е 18000, иако претходно кажаа различни информации за цената Резултати кажаа за три до четири недели, но еве шест помина и уште ги чекам.... 3. **Рамус** Ми кажаа 16000 за пар, а резултатите по два месеци, се работело во Бугарија.
Rezultatite gi dobiv za nepolni dve nedeli, a taka mi rekoa za cenata (ovA bese pred skoro edna godina)
Феминки здраво . Чекаме ваучер за инвитро ми го одобрија но ми рекоа од фондот дека лично мроам да го земам е сега да одам до таму каде што аплицирав за да го земем или до фондот што е кај мајка тереза во цеднтар да го подигнам ? Ве молам за одговор фала ви
Девојки каква е постапката на зимање брис од ендометриум? Дали после земање на брисот има крварење, треба ли да се пие антибиотик одма после зимање на брисот? Јас еднаш правев но беше со анестезија зошто правев и хистероскопија.Тогаш пиев антибиотик. Сега треба да правам контролен брис и малку ме фаќа паника.
Епа ако е така, подобро со упат и да идат на цитологија на ГАК да си направат, 700ден по лице или 1400 плативме заедно со сопругот, неговите резултати беа готови за 1 недела, а моите за одприлика 4 недели.
Прва опција ми беше ГАК, но за термин се чека минимум месец и пол..... По се мислам најбрзо е Систина...
Имам висок FSH, LH низок AMH природно останав бремена пред 2,5 години но 9та недела киретажа ембрионот стагнира. Но со самото поднесување на документите напишав молба за да ми одобрат за со мои ј.к бидејќи читав дека ќе ми биде одобрен со донирани и на крај ми беше одобрен со мои ј.к. Лани имав инвитро стигнав до трансфер на 1ј.к но неуспешно. Потоа отидов на приватно но не стигнав до трансфер. Поднесов за 2 ваучер и одобрен ми е со донирани ј.к. Прашањето ми е дали доколку доставам молба за со мои ј.к ќе ми биде одобрено?