На 14.08 примив 2 овитреле, пункција на 16.08. Вратени две 5 дневни ембриони. За жал тој пат заврши со биохемиска - имаше некоја ниска позитивна бета, но не се развиваше добро, па прекинавме терапија, добив и тоа беше тоа. Трансферот ми го правеше Хаџи Лега бидејќи Трајковски беше на одмор. После неуспешниот трансфер правев хистероскопија на која се виде дека матката ми е скоро затворена/залепена. Овој пат трансферот ми го правеше Трајковски - тој и катетерот го местеше и искрено мислам дека многу повеќе внимание обрна на тој момент отколку претходниот трансфер кога сестрите го наместија катетерот, а Хаџи Лега само 2 мин дојде, вбризга и отиде. Можеби и пристрасна сум за Трајковски Ама цар е човекот од секој аспект. Ти благодарам, ти посакувам успех и тебе
Женски, да пишам и тука поактивна е темава, мене денес ми е 11ти ден од направена инсеминација, и утрово на бришење имав светло кафеав исцедок. Истото се случи и завчера на 9ти ден од инсеминација, после однос со сопругот. Само тие 2 пати го имав исцедокот, инаку се е нормално… Некоја со слична ситуација? Дали да се јавам во клиника да го прашам лекарот или пак да си чекам до денот за тестирање? Да напоменам, после инсеминацијата не добив никаква терапија, си пијам само мултивитамини+фолна.
Како јас да сум го напишала ова. Потполно истиот впечаток го имам и јас и за Ремедика и за Њу Борн. И не е дека од прва сум успеала кај Трајковски, ама реков уште толку да требаше да правам пак него ќе го изберев. Еден и единствен. Нормално дека ова е само мое мислење, има многу што и во Ремедика успеале, да не ме сфати некој погрешно. Секој со своето искуство.
Пункцијата е секаде со општа анестезија или евентуално без анестезија ако има само една јајце клетка.
Јас 2019 правев хистероскопија за полип и 3 инсеминации во Ремедика. Потоа јануари 2020 ивф и септември се породив во Ремедика. Од тоа ивф имавме 2 останати смрзнати бласто и август 2022 правев криотрансфер. Тотално различно искуство, истиот доктор, а како друг човек… Целосно разочарување.. Во Њу Борн се преродив
Термини за кариотип пуштаат секој 15ти датум во месецот на институт за имунологија во државна..и јас не го знаев тоа додека една членка не ми пиша...така и беше 15ти декември закажав...само што резултатот се чека по месец дена среќа преку врски го убрзав земањето...плативме 3000 за двајцата..
Колку треба да биде ТSH за инвитро. TsH ми е 2,4 Ендокринологот ми вика до 2,5 не давала терапија. Колку што се сеќавам треба да биде до 2 . Дали да сменам ендокринолог? Совет
Не ти е високо за постапката, јас мислам не е страшно веднаш за терапија Ќе следите по позитивен тест здравје, од стимулациите да не се накачи и ќе ти дадат терапија ако треба
Ne znam za dr bolnici oti ne sme bile, megjutoa Kotlarova frlila dve skapoceni epruveti na neviden spermogram so muabet "mashala, sto ubavo vleze" za lugje sto imaa krioprezerviran materijal poradi karcinom i uste bese spremna da frla so poslabi parametri za koj se znaelo deka nema shansi da uspee so inseminacii. I ista prica cekanje so saati za nejzino trcanje po hodnici za 15sek posveteni po pacient.